Çin Bir Saatliğine Karanlığa Büründü

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) önderliğinde tüm dünyada 31 Mart günü gerçekleştirilen bir saatlik ışık söndürme eylemi Çin’i bir saatliğine kararttı.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nın küresel iklim değişikliğine farkındalık oluşturmak için başlattığı bir saatlik ışık kapatma "Dünya Saati" uygulaması, Çin’in büyük şehirlerinde geniş destek buldu.

Ülkenin başkenti Pekin başta olmak üzere, finans merkezi Şanghay, Guangzhou, Nanjing, Tianjin ve diğer şehirlerinde 20.30 – 21.30 saatleri arasında ışıklar söndürüldü. Pekin’in dünyaca ünlü “Çin Seddi” bir saatliğine gece ışık manzarasını kapatırken, Şanghay’daki ülkenin en büyük iki binası ve birçok gökdelenin ışıklarını söndürdü.

Guangzhou şehrindeki televizyon binası da ışık kapatma eylemine katılırken, diğer şehirlerde de aynı uygulamam yerine getirildiği belirtildi. Tianjin Nankai Üniversite’sinde okuyan öğrencilerin yurt ışıklarını kapatarak katıldıkları eylemde konuşan Çinli öğrenci, “Her bir öğrenci elinden geldiğince kaynakların kullanım noktasında tasarruf göstermeli ve yeşil hayata destek olmalıdır.” dedi.

Avustralya’da 2 milyondan fazla insan ve 4 binden fazla kurum tarafından iklim değişikliğiyle mücadeleye dikkat çekmek için sembolik olarak başlatılan eylem, her yıl Mart ayının son cumartesi günü gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz yıl 135 ülkeden, 1 milyardan fazla insanın katıldığı dünyanın en büyük çevre hareketi "Dünya Saati" uygulaması ile iklim değişikliğine dikkat çekilmesi hedefleniyor.