Başkan Tahmazoğlu Kentsel Dönüşüm Alanını Gezdi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Nuripazarbaşı, Çamlıca ve Sakarya Mahallelerinde şu ana kadar 524 bağımsız bölümün yıkımlarının gerçekleştirildiği alanı gezerek incelemelerde bulundu.

Başkan Tahmazoğlu Kentsel Dönüşüm Alanını Gezdi
Nuripazarbaşı Mahallesi ziyaretinde vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Tahmazoğlu, “Bu bölgede Nuripazarbaşı, Çamlıca ve Sakarya Mahallelerinde hem Özdemirbey Caddesini genişletmek ve burada depreme dayanıksız evleri yenilemek amacıyla, kentsel dönüşüm çalışması başlattık.

Bu alan içerisinde ilk etap olarak belirlediğimiz alanda, 585 adet bina, bu binalardan 366 tanesini kamulaştırdık ve bunlardan 239 tane bina şu ana kadar yıkıldı. Bu yıktığımız binalarda 524 adet bağımsız bölüm var. Binaların kimisinde 2 katlı kimisinde 3 katlı bina olarak 524 kişi ile anlaşarak yıkımlarını yaptık.

Nuripazarbaşı bölgesinde yıkımı yapılacak evlerin sahiplerinin çoğuyla anlaştık. Binaların boşaltılması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tamamlandıktan sonra hem Özdemirbey Caddesini genişleteceğiz, hem de buraya yeni binalar yaparak bu alanı da yenilemiş olacağız. Binalarımızın projesi hazırlandı şu anda zemin etütleri yapıldı.

Plan tadilatını yaptıktan sonra buradaki binaların yapımına başlayacağız. Hedefimiz önümüzdeki yıl bitmeden 1 yıl içinde bu binaları bitirip 2013 yılı sonuna kadar vatandaşlarımıza teslim etmek. Yeni yapılacak binaların bir kısmını yine kentsel dönüşümde kullanacağız, bir kısmını da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza satışını gerçekleştireceğiz” dedi.