Başkan Doğan, Tepecik Mahallesini Ziyaret Etti

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Tepecik Mahallesi’ne çeşitli incelemelerde bulundu.

Başkan Doğan, Tepecik Mahallesini Ziyaret Etti
Kent Merkezi’nin önemli bir bölümünü içine alan sınırlarıyla, İzmit’in en köklü mahallelerinden sayılan Tepecik Mahallesi’nde, yaz döneminin çok yoğun geçeceğini söyleyen Doğan, “ Yaz başıyla birlikte, Tepecik Mahallesi’ni büyük bir değişim bekliyor. Hamdi Açan Sokak, Feridun Özbay Caddesi, Bakırcılar Çarşısı civarı, Acısu Sokak ve İstiklal Caddesi’nin üst yapısı için ihale yaptık. Bu sokaklar baştan başa yenilenecek. Ayrıca dekoratif aydınlatma elemanlarıyla, akşam saatlerinde de bölgenin canlılığını koruyacağız. Bu çalışmalar İzmit’in ticari yaşamını olumlu etkileyecek” şeklinde konuştu.

Başkan Doğan’a Tepecik Mahallesi’ndeki inceleme turunda Belediye Meclis Üyesi İsmail Gün, Başkan Yardımcıları Mehmet Öztürk ve Murat Demir ile ilgili daire müdürleri eşlik etti. Tepecik Mahallesi Muhtarı Güngör Saner de gezi boyunca Doğan’ın yanından ayrılmayarak, eksiklikler konusunda Başkana bilgi verdi. Tepecik Mahallesi sınırlarında yer alan Kapanönü Çarşısı’nı da gezen Başkan Doğan, imaj yenileme çalışmalarının bir benzerini Kapanönü’nde de düşündüklerini söyledi.

Başkan Doğan, Kapanönü Çarşısı’nın İzmit yaşamında ayrı bir yere sahip olduğunu söyleyerek; “Kuşaklar boyu herkesin anılarında yeri olan bu tarihi çarşının adına yakışır bir düzenlemeyle yenilenmesi hepimizin ortak dileğidir. Esnaflarımız da bu konuya son derece olumlu bakıyorlar. En kısa sürede projeyi hazırlayıp çalışmaları başlatmak istiyoruz” dedi.