Bakan Şahin: Şehit Ailelerine Yardımcı Olmak Boynumuzun Borcu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

Bakan Şahin, evlat acısının çok ağır bir duygu olduğunu belirterek, 'Bundan sonraki süreçte şehit ailelerine yardımcı olmak boynumuzun borcudur.'' dedi.

Bakan Yıldırım ve Şahin, ziyaret sırasında dernek yöneticilerini dinleyerek yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi aldı. Türkiye'de yaşamanın çok güzel olduğunu fakat bunun ağır bedellerinin bulunduğunu ifade eden Bakan Şahin, şehit anne babası olmanın çok ağır bir duygu olduğunu vurguladı. Şehit ailelerine her konuda yardımcı olmanın boyuncularının borcu olduğunun altını çizen Şahin, 'Gördük ki konuyla ilgili 70'e yakın mevzuat var ve çok karışık. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başta olmak üzere bir taslak çalışması yaptık. Amacımız 18 Mart tarihinden önce bu taslak çalışmasını Başbakanımıza iletmek. 19 maddelik yasayla birçok hak verilecek ve sorun çözülecek. Şehit ailelerine tanınacak ikinci istihdam konusunda yaşanan sorunlar oluyor. Şehit olduğu zaman ilk istihdam hakkı kardeşe veriliyor. Şehidin çocuğu büyüyünce istihdam hakkı olan aileler arasında sorun oluyor. Biz konuyla ilgili yeni yasada düzenleme yapmayı düşündük. Hem evli hem de bekar şehitlerin sayısını çıkardık. Maliyeti belirledik. Çıkan sonucu paylaşacağız.'' dedi.

Operasyon öncesi ve sonrasında yaşamını yitirenlerin hepsinin şehit sayılacağını da kaydeden Şahin, 'Bunu çözüyoruz. Muhtaçlık şartı da istemiyoruz. Şunu bilin ki anlattığınız sorunlar üzerinde çalıştık. İnşallah çözüm bulacağız. ' şeklinde konuştu.


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da, şehit ailelerinin baş tacı olduğunu belirtti. Şehitler için Kur'an-ı Kerim'de, ''Onlara ölü demeyin, onlar diridir'' şeklinde ayet bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, ''Bu ülke için canını verenlerin resimleri, ay yıldızlı bayrağı gördüğümüz her yerde var. Şehitlerle ilgili hiçbir konu pazarlık konusu olamaz. Şehitlerle ilgili konular Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na verildi. Sorunların tek elden çözülmesi istendi. Şehitler ve şehit aileleri de sosyal sorumluluk gerektiren bir konu.'' diye konuştu.

İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz Alphan da, Bakan Yıldırım ve Şahin'i ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.