Abdulvahabi Gazi Camisi İbadete Açıldı

Abdulvahabi Gazi Camisi, tadilatı yapılarak yeniden ibadete açıldı.

Camide, Hz. Muhammed'in sancaktarı Abdulvahabi Gazi Hazretleri'nin kabri bulunuyor.


Sivas Eğitim ve Kültür Vakfı, caminin içini boyattırdı, hat süslemelerini yeniden yaptırdı. Cuma namazında caminin açılışına Vali Ali Kolat, Belediye Bakanı Doğan Ürgüp, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Sarılar ile Müftü Yusuf Şahin ve vatandaşlar katıldı. Müftü Yusuf Şahin, caminin teşrifatında katkısı olan Sivas Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Muzaffer Gezgin 'e teşekkür etti. Muzaffer Gezgin, bundan sonra da ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini kaydetti.


Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 'Sivas 'ın manevi değerlerinden Abdulvahabi Hazretleri'nin yanında inşa edilen bu güzel caminin tadilatında emeği geçenleri kutluyorum. Sivas 'ta Abdulvahabi Gazi Hazretleri'nin yanında, seyyidlerimiz var, Arap Şeyhimiz, Moralibabamız var. Bu türbelerin de tadilattan geçmesi gerekiyor.” dedi.


Vali Ali Kolat, 'İstanbul için Eyüp El Ensari neyse bizim için de Abdulvahabi Gazi Hazretleri aynı önemde. Ziyaretçilerimiz geliyor, buranın temiz ve estetik olması gerekiyor, teşrifatında emeği geçenlerden Allah razı olsun.” diye konuştu.


Camide Abdulvahabi Gazi Hazretleri ile Kanuni Sultan Süleyman 'ın oğulları Osman, Orhan ve Abdullah 'ın kabirleri bulunuyor. 1481 yılında yaptırıldıktan sonra yıkılan caminin, 1974'te yeniden inşa edildiği öğrenildi.