Samsun'da 5 Tarım Projesine, 7 Milyon Lira Destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörlüğü, desteğe hak kazanan 5 projeye 7 milyon 80 bin TL hibe desteğinin verileceğini açıkladı.

Bu ay içinde sözleşmeleri imzalanacak projelerin toplam bütçesinin ise 15 milyon 835 bin TL olduğu bildirildi.

TKDK İl Koordinatörlüğü, Avrupa Birliği (AB) kırsal kalkınma desteklerini üretici ve girişimcilerle buluşturacak IPARD 5. Başvuru Çağrı Dönemi'ne ilişkin bir tanıtım toplantısı düzenledi. Ladik Halk Eğitim Merkezi'ndeki toplantıda konuşan TKDK Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan, TKDK 'nın, Avrupa Birliği akreditasyonunu başarılı bir şekilde tamamlayarak Türkiye'ye tahsis edilmiş yaklaşık 875 milyon euroluk hibe fonunu kullanabilmek için gerekli yetkiyi aldıklarını belirtti. Turan, bu yetkinin alınmasının ardından hiç vakit kaybetmeden 1. ve 2. proje başvuru çağrı ilanlarına çıkıldığını kaydetti.

Bu dönemde Samsun bölgesinden büyüklüğü 40 milyon TL'yi aşan 16 proje başvurusu yapıldığına dikkat çeken İl Koordinatörü Turan, “Bu projeler üzerinde gerek il koordinatörlüğümüzde, gerekse Ankara'da bulunan kurum merkezimizde yapılan kontroller neticesinde desteğe hak kazanan 5 adet projenin sözleşmelerinin bu ay içinde yapılması planlanmaktadır. Toplam proje tutarı 15 milyon 835 bin TL olan bu 5 proje için 7 milyon 80 bin TL hibe desteği verilecektir.” dedi.

Ladik Kaymakamı Kadir Perçi ise ilçenin mevcut hayvancılık ve kırsal turizm potansiyelinin yüksek olduğuna işaret etti. Toplantı, IPARD programının tanıtıldığı sunumun gerçekleştirilmesinin ardından görevli uzmanlar tarafından soruların cevaplandırılması ile sona erdi.