Adana'da Bu Hafta 9 Tiyatro Oyunu Seyirciyle Buluşacak

Adana'da bu hafta, 9 tiyatro oyunu seyirciyle buluşacak

Adana Devlet Tiyatrosu , Orhan Kemal'in yazdığı ve Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği ''Murtaza'' adlı oyunu yarın ve 10 Mart'ta sahneleyecek. Hakan Elmasoğlu, Boğaçhan Sözmen, Devrim Evin, Barış Özkan, Mazlum Taşkıran, Saliha Özkanlı, Yeliz Tekman, Ayşin Çukadar, Yaşar Bayram Gül, Özgür Onur Damar, Ömer Bertan, Recep Kekil, Burak Erol, Çağlar Tekman ve Sabahattin Nazik'in rol aldığı oyunda, 1940'lı yıllarda savaş sonrası göç almaya başlayan Adana'nın gecekondu mahallesinde, Alasonya'dan gelen Bekçi Murtaza ve ailesinin hikayesi anlatılıyor. ADT, Muzaffer İzgü'nün yazdığı ve Boğaçhan Sözmen'in yönettiği ''Sınır'' adlı oyunu da yarın ve 14-16 Mart tarihleri arasında seyirciyle buluşturmaya devam edecek. ''Bilinmeyen bir yerde, sınır komşusu bilinmeyen ve bilinmeyen bir nedenle birbirine düşman olan iki ülkenin iki askerinin hikayesi''nin anlatıldığı oyun, Muzaffer İzgü'nün acılı ve gülünç kaleminden çıkan ilginç yorumuyla seyirciyle buluşacak. ADT, Ephraim Kishon'un yazdığı ve Hale Kuntay'ın çevirdiği, yönetmenliğini Ali Hürol'un yaptığı ''Karımla Evleniyorum'' adlı oyunu sahnelemeyi sürdürecek.

Gökhan Doğan, Burçin Börü, Murat Aslan, Murat Özben, Deniz Gökçe Kayhan ve Özlem Buluttekin'in rol aldığı oyun, sevginin, saygının azaldığı ve sadece nikahlı oldukları için evliliklerini sürdüren çiftlerin düştükleri durumu mizahi bir dille anlatıyor. Oyun 13 ve 15-17 Mart tarihleri arasında izlenebilecek. Ayrıca ADT, Harun Özer'in yazdığı ve Ebru Kara'nın yönettiği çocuk oyunu ''Kayıp Bolluk Ülkesi''ni, 11 ve 14 Mart tarihlerinde sahneleyecek. Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Kazım Güçlü'nün yazdığı ve Önder Özcan'ın yönettiği ''Rüya Oyunu'' adlı çocuk oyununu 11 Mart'ta küçük seyirciler için sahneleyecek. Aynı sahnede 10 Mart'ta Çukurova Belediye Tiyatrosu ''Duvarların Ötesinde'' ve Genç Dostlar Tiyatrosu ''Ben Ne Biçim Vatandaşım'' adlı oyunu, 10 ve 11 Mart'ta Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği ''Kadınlık Bizde Kalsın'' adlı oyunu, 13 Mart'ta ise Aysa Prodüksiyon ''Basit Bir Ev Kazası'' adlı oyunu sahneleyecek.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası , yarın şef Emin Güven Yaşlıçam yönetiminde ve solist Cano Rodenas'ın piyanosu eşliğinde, Chopin'in ''Piyano Konçertosu No. 1 Op. 11 mi minör'' ve C. Debussy'nin ''La Mer'' adlı eserini seslendirecek. Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu Salonu'nda, 12 Mart'ta Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 15 Mart'ta da Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı birer Türk sanat müziği konseri verecek. -Mersin- Mersin Devlet Opera ve Balesi , Rachmaninov'un tek perdelik ''Aleko'' operasını sahneleyecek. Puşkin'in ''Çingeneler'' adlı öyküsünden yazılan ve Sergei Rachmaninov'un tamamlanmış üç operasından birincisi olan Aleko, 10 Mart Cumartesi günü Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Evin Yerli'nin sahneye koyduğu eserde başlıca rolleri Andrei Yevtushenko, Deniz Karausta, Işıl Azaz, Kenan Korbek ve Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı paylaşıyor. MDOB, İngiliz Şair Lord Byron'un aynı adlı şiirinden esinlenilerek baleye uyarlanan ''Korsan'' balesinin galasını yapacak. Müziği Adolphe Adam, C. Pugni, L. Delibes ve R. Drigo'ya ait 2 perdelik eser, 13 Mart Salı Günü Kültür Merkezinde sahnelenecek. Nugzar Magalashvili'nin düzenleyip sahneye koyduğu klasik balenin en güzel örneklerinden biri olarak nitelenen eserin orkestra şefliğini Wladimir Lungu, koreografisini Marius Petipa, dekor ve kostüm tasarımını İsmail Dede, ışık tasarımını Tarı Deniz yapıyor. Eserde başlıca rolleri Özlem Şenormanlılar, Büşra Ay, Meltem Ayar, Tutku Barın Tümen, Özge Uzun Özmen, Iraklı Bakhtadze, Burak Serkan Cebeci, Mahmut Akyol ve Serbülent Biçer paylaşıyor.
Kaynak: AA