Yunuslar İlköğretim Okulu Romanya Ziyaretinden Döndü

Gediz Yunuslar İlköğretim Okulu, Avrupa Birliği Comenius Projeleri kapsamında Eurasia is Singing Projesi için gerçekleştirdiği Romanya ziyaretinden döndü.

Yunuslar İlköğretim Okulu Romanya Ziyaretinden Döndü
Yunuslar İlköğretim Okulu'nun 4 öğretmen ve 10 öğrenciyle birlikte toplam 14 kişinin katıldığı 10 günlük ziyarette, Romanya'nın Harghita Bölgesi'ndeki Balan kenti Granidieta Floera De Colt Okulu ile Comenius Projeleri kapsamındaki Eurasia is Singing Projesi çalışmaları gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Adem Akarsu başkanlığında gerçekleştirilen geziye İngilizce Öğretmeni Üstün İnce, Sınıf Öğretmenleri Bayram Dinçer ve Mustafa Sevin, öğrenciler Mürüvvet Bülbül, Merve Çağan, Ayşe Kılık, Hatice Büşra Baysak, Esma Gül Baysal, Aylin Öz, Duygu Tunçay, Esra Barış, Yadel Özdoğan, Ahmet Gürpınar katıldı.Eurasia is Singin Projesi Ortağı ülkelerin yaptıkları çalışmaları değerlendiren Yunuslar İlköğretim Okulu Adem Akarsu, kendi koordinatörlüklerinde yürütülen bu projede en iyi çalışmayı sergilediklerinin görüldüğünü söyledi.

Okul Müdürü Adem Akarsu, Romanya ve Polonya ortakları temsilcilerinin Türkiye'yi yakından takip ettiklerini ve ülkeye gelmek için heyecanlandıklarını belirterek, 'Okul olarak amacımız, öğrencilerimiz, velilerimiz ve yerel yönetim birimlerimiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Gediz Kaymakamlığımızın da desteklerini alarak en iyi şekilde ülkemizin tanıtımına katkı sağlamak ve projemizi sağlıklı bir şeklide yürütmektir. 8 Romanya ve 9 Polonyalı ortağımız 17-27 Nisan tarihleri arasında bize misafir olacak. Onları en güzel şekilde ağırlamak için sabırsızlıkla bekliyoruz.

Proje ortaklarıyla karşılıklı olarak çok yararlı bir çalışma gerçekleştirdiğimiz Romanya'da ekibimize büyük faydaları olan Türk İşadamı Hasan ve Ramazan Yıldız kardeşler ile eşlerini tanıma fırsatı yakaladık. 4 öğrencimiz onların evlerinde misafir olarak kaldı. Bizlere Romanya'da sahip çıkmaya çalışan Yıldız kardeşler ve eşlerine ekibim adına teşekkür ederim. Kendileri Türkiye'ye geldiklerinde Okulumuzu ziyaret edeceklerini belirttiler. Orada yaklaşık 700 bin nüfusları olduğunu belirten Sekel Türklerinin Temsilcisi Beder Tibor ile tanıştık. Bizi bağrına basan Sekel Türklerinin Temsilcisi Beder Tibor yazdığı kitaplarını bize hediye ederek Türkiye'den övgüyle bahsetti ve Türkiye'yi yakından takip ettiklerini söyledi ' dedi.
Kaynak: İHA