Yüksel'den 8 Mart Kadınlar Günü Kutlama Mesajı

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, kadınlara karşı sorumlulukların yerine getirilmesinin bir insanlık görevi olduğunu söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Mehmet Yüksel, Türkiye'de demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadın hakları mücadelesinde de önemli bir mesafe alındığını belirterek, 'Kadın hakları konusunda atılan adımlar kadınların statülerini daha iyi noktalara taşımıştır. Kadınlar, huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların temel taşlarını oluşturmaktadırlar. Her zaman varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüleri ile yetiştirdikleri nesiller geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamakta ve yarınlarımıza ışık tutmaktadırlar. Günümüzde halen kadına yönelik şiddet, eğitim hakkının elinden alınması gibi konularda bilinçsizce tavır sergileyen bireylerimiz az da olsa bulunmaktadır. Devletimiz bu gibi konularla ilgili toplumumuzu bilinçlendirmeye ve yönlendirmeye yönelik çalışmaları tüm hızıyla sürdürmektedir. Türkiye modern ve çağdaş bir ülkedir. Bu ve bu benzeri sorunların üstesinden gelecek bir güce ve topluma sahiptir. Bu sorunlar yalnız kadınların değil hepimizin toplumsal sorunudur. Elbirliğiyle bu sorunların tamamen ortadan kaldırılması için var gücümüzle mücadeleye devam etmeliyiz. Öyle ki Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel kurulunda Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair bir yasal düzenleme gündemdedir. Bu yapılacak olan yasal düzenlemeyle de bu anlamda önemli bir adım atılmış olacaktır ' ifadelerine yer verdi.

İslam dininin de kadınlara büyük önem ve değer verdiğini kaydeden Yüksel açıklamasında, 'İslam dini kadına büyük önem ve değer vermektedir. Bunu Peygamberimizin 'Kadınların haklarına riayet ediniz. Onlara şefkat ve sevgiyle muamele ediniz. Onlar hakkında Allahtan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah'ın emaneti olarak aldınız, onların namuslarını ve iffetlerini Allah adına söz vererek helal edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onarında sizin üzerinizde hakları vardır' sözleriyle anlıyoruz. Peygamberimizin tüm insanlığa seslenişi olan veda hutbesindeki sözlerinde olduğu gibi kadınlar sevgi ve şefkatin esas sahipleridirler. İslam dini kadınların haklarını önemsemekte ve korumaktadır ' sözlerine yer verdi.AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, türk kadınının dünyanın dört bir yanında birçok başarılara imza attığını ifade ederek, Türk kadınının hayatın her alanında ve dünyanın her yerinde imza attığı başarıları gururla izlediğini, kadınların dinamizminden ve üretici güçlerinden daha çok yararlanmanın önem taşdığını kaydetti. Kadınların parlamentodaki temsil oranları ve yönetim kademelerindeki sayılarının arzu edilen orana halen ulaşmadığını bildiren Yüksel, bununla ilgili olarak pozitif ayrımcılık gibi çözüm önlemleri üretildiğini, kadınların mücadelelerine ve bu girişimlere verilen toplumsal desteğin kendilerini ümitlendirdiğini ifade eden Yüksel, kadınların iş hayatındaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de ülkenin geleceğinin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunduklarını bildirdi.Açıklamasında, 'Bu nedenle kadınlarımıza ne kadar güzel fırsatlar sunabilirsek, toplum olarak o oranda güçleneceğimize yürekten inanıyorum. Kadınlarımıza karşı ayrımcılık, dışlama, şiddet ve tüm hak ihlalleri karşısında, toplumumuzun güçlü bir dik duruş vardır. İktidarımızın ortaya koyduğu gayret ve çalışmalardan da anlaşılacağı gibi kadınlarımızın hak arayışlarındaki mücadelelerinde her zaman yanlarında yer aldığımızı ve onların destekçileri olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum ' ifadelerine yer veren Yüksel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle tüm kadınları kutladı.
Kaynak: İHA