Chp Sözcüsü Tamaylıgil: Bizim Yüzümüz Mustafa Kemal'in Baktığı Yüzdür

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "CHP'ye yüz nakli yapıldı ama asıl genleri değişmeli' sözüne tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın inciler söylemeye devam ettiğini belirten Tamaylıgil, 'Şimdi aslını inkar ederek, gömlek değiştirdim diye övünüp oy avcılığına çıkanlar bugün mağduriyet başlığı bitince, yeni mağduriyet başlıkları arayışı içinde CHP'ye saldıramazlar. Eğer bir gücü varsa, eğer yaptıklarıyla arkasında duracak bir durumdaysa o zaman çıkar konuşur. Kalkıyor CHP, yatıyor CHP ' dedi.

İzmir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın ev sahipliğinde düzenlenen panele CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Gazeteci-Yazar Zeynep Oral katıldı. Tamaylıgil, Meclis'te görüşülen eğitim yasasıyla ilgili arkadaşlarının direnişlerini, mücadelelerini sürdürdüğü söyledi. 8 Mart'ın ucube bir eğitim yasasının gündeme gelmesiyle yaşandığını kaydeden Tamaylıgil, 'Biz kadınları çok yakından ilgilendiren bir düzenleme, çocuklarınızı, geleceğinizi ve bize kurulmuş olan çağdaş ilim ve bilime dayalı eğitimin modelini değiştirmeyi hedefleyen bir yaklaşımla yaşanıyor, eğitim yasası değişikliği. ' şeklinde konuştu.

AK Parti iktidarının kadının birey olarak kendi haklarını dile getirmesinden bile rahatsız olduğunu iddia eden Tamaylıgil, 'Son bakanlar kurulunda kadının adı devletten yani bakanlıktan silindi. Kadın Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na dönüştü. ' dedi.

CHP'nin yeni hazırlanan tüzüğününü İzmir'e hediye olarak getirdiğini de ifade ederek tüzüğü gösteren Genel Sekreter Tamaylıgil, CHP'nin bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi. Tamaylıgil, 'Temsilde kadının yeri çok önemli. Daha önce CHP'nin yönetim kademelerinde yüzde 25 kadın kotası vardı. Ama bu tüzük artık hem kotanın alanı genişletiyor hem de kadın kotasını yüzde 33'e çıkartıyor. Artık kadınlarımız her türlü görevde daha fazla olacaklar. ' diye konuştu.

Tamaylıgil, 'Bizim yüzümüz açık, bizim yüzümüz Mustafa Kemal Atatürk'ün baktığı yüzdür. Alnımız temiz, bizim şiarımızda bağımsızlık, özgürlük, egemenlik, kadın erkek eşitliği vardır. Laik demokratik, sosyal, hukuk devleti olan Türkiye vardır. Bunların hiçbirini değiştirmeye kimsek, karşı devrim ruhuyla hareket edenlerin gücü de değildir haddi de değildir. CHP var oldukça, aydınlıklar her zaman aydınlığını artırarak yoluna devam edecektir. Bunları değiştirmeye kimsenin gücü yetmedi, yetmeyecektir. ' sözleriyle konuşmasını bitirdi.

Panelin sonunda Başkan Karabağ, Tamaylıgil ve Zeynep Oral'a çiçek ve plaket verdi. Panelin ardından kadınlar, sanatçı Zuhal Olcay'ın şarkılarını dinledi.