Anadolu Kadınları Ödülleri Sahiplerine Verildi

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Kadın Platformu’nun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bu sene ilk kez düzenlediği Anadolu Kadınları Ödülleri sahiplerine verildi.

Şerife Bacı Toplum Gönüllüsü ödülleri Meral Karabıyık ve Hatice Belgin'e, Mihrimah Sultan Sivil İnsiyatif Gönüllüsü Ödülü Dilek Sabancı'ya, Hayme Ana Barış Gönüllüsü Ödülü Nazire Dedeman Çağatay ve Oya Eronat'a, Hafize Özal Eğitim Gönüllüsü Ödülü Ülkü Ulusoy ve Hatice Tosun'a, Kadıncık Ana Girişim Gönüllüsü Ödülü Dilek Ataygeldi ve Ceren Kumbasar'a, Özel Vefa Ödülleri ise Ümran Menderes ve Necla Arslankurt 'a verildi.

Anadolu Kadınları Ödül Töreni, ATO Congresium 'da gerçekleştirildi. Programın sunuculuğunu Reha Yeprem ve İnci Ertuğrul yaptı. Törene Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Aile ve Kadından Sorumlu Eski Devlet Bakanı ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, çok sayıda milletvekilleri ile Avusturalya 'nın Türkiye Büyükelçisi Ian Biggs, Sırbistan Büyükelçisi Dusan Spasojevic, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin 'in eşi Nadide Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik 'in eşi Sema Çelik ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, geçmişteki önemli şahsiyetlerin günümüzdeki mümessillerinden bir buket olarak nitelendirdiği isimlere ödüllerin verildiğini belirterek, “Kim bilir yüzlerce, binlerce, on binlerce nice eli öpülesi büyüklerimiz, nice eli öpülesi kadınlarımız, analarımız, bacılarımız var. Ancak bunların hepsini huzurunuza getirmek mümkün değildi” dedi.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Kadın Platformu Başkanı Arzu Ayasan, “Bu akşam Anadolu kadınının çağlar ötesinden bugüne uzanan yolculuğundaki tükenmez güce şahitlik etmek için buradayız” diye konuştu. Hayma Ana, Şerife Bacı, Kadıncık Ana, Mihrimah Sultan ve Hafize Özal gibi isimlerin rehber kişilikleri ile bu yolculuğun ışık verenlerinden olduğunu kaydeden Ayasan, “Onların yüksek erdemleri, fedakarlıkları, adanmışlıkları, cömertlikleri, güçleri, Anadolu kadının temsili özelliklerindendir” diye konuştu. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, törende bulnmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Keşke benim de böyle bir ödülüm olsa” ifadesini kullandı.

DİLEK SABANCI: ÖDÜL BANA BÜYÜK ŞEVK VERDİ

Törende Mihrimah Sultan Sivil İnsiyatif Ödülü'nü alan Dilek Sabancı, “Mihrimah Sultan ile hakikaten benzerlik varmış. Bu ödül bana büyük şevk verdi. Herkese teşekkür ediyorum” dedi. Sivil insiyatifin önemine dikkat çeken Sabancı, “Ancak devlet ile el ele. Devlet olmadan problemleri çözmek çok zor oluyor” şeklinde konuştu. Sabancı 'ya ödülünü, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit verdi.

Şerife Bacı Toplum Gönüllüsü Ödülü'nü, 4 Nisan 1994 günü binbaşı olarak görev yaptığı Sarıkamış 'ta terör örgütü ile girdiği sıcak çatışmada vurularak şehit düşen Bedir Karabıyık 'ın eşi Meral Karabıyık aldı. Meral Karabıyık 'a ödülünü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek verdi. Gökçek ödülü verirken, “Sizin beyiniz gibi yiğitler olmasaydı bizler burada olamazdık. Değerli büyüğümüzün bir ifadesi var. Diyor ki, iki kişiye çok ağladım. Birisi Rahmetli Özal, ikincisi de sizin beyiniz. Demek ki o kadar kıymete layık bir insan” diye konuştu.

TERÖR SALDIRISINDA ŞEHİT OLAN HATİCE BELGİN 'İN ÖDÜLÜNÜ KIZI ALDI

Şerife Bacı Toplum Günüllüsü Ödülü'nün verildiği bir diğer isim ise, 29 Ekim 2011 'de Bingöl 'de meydana gelen canlı bomba saldırısında hayatını yitiren Hatice Belgin oldu. Belgin 'in ödülünü kızı Ceylan Belgin aldı. Ceylan 'a ödülünü Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan verdi. Ceylan Belgin ödül törenindeki konuşmasında, “Tarihimize baktığımızda kahraman kadınları görüyoruz. Bunun son örneği de annemdir. Bu da Türkiye 'nin duruşudur” dedi.

OYA ERONAT: TEK EVLADIMI KAYBETTİM AMA ÜMİTLERİMİ HİÇ KAYBETMEDİM

Hayme Ana Barış Gönüllüsü Ödülü'nü, üniversite sınavına hazırlandığı dershanenin önünde terör örgütünün bombalı saldırısında 17 yaşındaki oğlunu kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat aldı. Eronat 'a ödülünü annesi Emel Eronat verdi. Oya Eronat, “Beni bu ödüle layık görenlere teşekkür ediyorum. 30 yıldır kanayan bir bölgeden Diyarbakır 'dan geliyorum. Terör saldırısında tek evladımı kaybettim ama ümitlerimi hiç kaybetmedim. Bu akan kan dursun istiyoruz. Bu olaya annelerin el koyması gerekiyor” şeklinde konuştu. Törende, Hayme Ana Barış Gönüllüsü Ödülü alan bir diğer isim olan Nazire Dedeman Çağatay 'ın plaketini ise Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Savacı aldı.

ÜMRAN MENDERES: ÇOK NORMAL BİR ŞEY YAPTIM. EŞİM İLE İLGİLENDİM

Özel Vefa Ödülü alan rahmetli Aydın Menderes 'in eşi Ümran Menderes de törende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ümran Menderes, “Eşimin sesinin duyulmasına vesile olmak istedim. Keşke daha çok yaşasaydı da destek olmaya devam etseydim. Çok gururlandım. Ama ben normal bir şey yaptım. Eşim ile ilgilendim” ifadesini kullandı. Hafize Özal Eğitim Gönüllüsü Ödülünün verildiği Ülkü Ulusoy ise, bir üniversitenin müjdesini verdi.