Soğuk Hava Pazarcıların Satışını Düşürdü

Bir aydır aralıklarla devam eden kar yağışı ve dondurucu soğuklar pazarcıların satışını da etkiledi.

Sivas 'ın Gemerek ilçesine bağlı Yeniçubuk beldesinde kurulan pazardaki esnaf, soğuk havalardan dolayı iş yapamadığını ifade ediyor.

Son yılların en şiddetli yağışlarının ve soğuklarının görüldüğü bölgede pazar esnafı, vatandaşların soğuktan dolayı belde merkezine gelemediğini, bundan dolayı işlerin düştüğünü belirtti.

Pazarda yıllardır sebze meyve satışı yapan Fatih Işık, soğukların hem sebze meyve fiyatlarını artırdığını hem de pazara gelen vatandaş sayısının azalmasına neden olduğunu belirtti. Işık, şöyle konuştu: 'Bu yıl çok etkili olan soğuk havadan dolayı işlerimizde aşırı derecede düşüş meydana geldi. Sebze ve meyve fiyatları arttı, satılmayan sebzelerimiz don tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Son bir aydır pazar esnafı olarak soğuklardan dolayı ciddi sıkıntılar yaşıyoruz.” dedi.

Pazarda ayakkabı satan Bekir Ceylan ise soğuklardan dolayı çevre köylerdeki vatandaşların pazara gelemediğini, bundan dolayı işlerinde azalma olduğunu ve kış mevsiminde bazı günler siftah yapamadan pazarı erkenden kapattığını söyledi.

Pazarda alışveriş yapan bazı vatandaşlar ise ihtiyaç olmaması halinde kış ayında pazara çıkmadıklarını belirtti.