Kahta'da TAKBİS Uygulamasına Geçildi
Kahta Tapu Müdürlüğü, Tapu Kadastro Bilgi İşlem Sistemi (TAKBİS) programına geçerek, işlemleri bu program üzerinden gerçekleştirmeye başladı.

Kahta'da sistemin uygulanmaya konulmasıyla ilgili basınaçıklaması düzenleyen, Kahta Kaymakamı Metin Esen, Tapu Müdürü Hasan Gönüllü ile birlikte basın mensuplarına TAKBİS hakkında bilgi verdi.
Kaymakam Esen konuşmasında, TAKBİS sisteminin Türkiye'de 2005 yılında uygulamaya konulduğunu ifade ederek, ' Online sistemine biz de 2012 yılı başında girdik. Artık kayıtlar bilgisayar ortamında yapılıyor. Bu gerçekten çok önemli bir hizmettir. İlçemizin de bundan faydalanıyor olması çok iyi. Bundan sonra vatandaşlarımızın işlemleri için burada beklemesine ve sürekli bilgi alma peşinde koşmasına gerek yok. Kendilerine işlemlerinde SMS ile bilgi verilecek. Bu sayede Tapuda işi olan bir vatandaşımız diğerişlerini de gönül rahatlığıyla yapmak için zaman elde edebilecek. İşlemleri bittikten sonra kendilerine SMS yollanarak işlemin sonucu ve yapması gerekenler bilgi olarak iletilecek. Ayrıca memurlarımız için de herhangi bir risk olmayacak. İşlemleri mevzuata göre yapacaklar. Memurların yaptığı tüm işlemler Genel Müdürlük tarafından da görülebilecek. Bu sayede memurun inisiyatifi ortadan kalkıyor. Tapu Kadastro Müdürlüğünde 650 değişik işlem yapılıyor. Bu işlemler bundan sonra başka illerden de yapılabilecek.Buz hizmete geçmemizden duyduğumuz memnuniyeti siz değerli basın mensuplarıyla paylaşmak istedik. İlçemiz için hayırlı olsun ' şeklinde konuştu.
Kahta İlçe Tapu Müdürü Hasan Gönüllü ise konuşmasında, 'TAKBİS programı ile birlikte daha iyi hizmet vermeye başlayacağız. Hem bizim hem de vatandaşlarımızın işi daha kolay olacak. Hepimiz için hayırlı olsun ' dedi. Açıklamanın ardından Kaymakam Metin Esen, Kahta İlçe Tapu Müdürlüğüne geçti. Kaymakam Esen Tapu Müdürlüğü'nü gezerek çalışanlardan sistem hakkında bilgi alarak, sistemin işleyişini de bilgisayarlardan takip etti.
