Başbakan Erdoğan: Yaptıklarının Hesabı Er Ya Da Geç Esed’den Sorulacaktır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de yaşanan insanlık dramına değindi, yaptıklarının er ya da geç Beşşar Esed’den sorulacağını söyledi.

Suriye 'de akan kanın yerde kalmayacağını vurgulayan Erdoğan, “Babasının yaptıklarının bu dünyada hesabı sorulmadı ama er yada geç yaptıklarının hesabı oğul Beşşar Esed'den sorulacaktır. İnsani koridor derhal açılmalıdır. Arap Ligi planı uygulamaya konulmalıdır. Suriye halkı asla yalnız değildir ve asla yalnız bırakılmayacaktır.'' diye konuştu.

Meclis 'te partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 4+4+4 kesintili eğitimle ilgili çalışmaları hatırlatan Erdoğan, ''Üniversitelerde kız çocuklarına faşizan dayatma ve baskıya biz son verdik.'' diye konuştu. CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda 12 saat konuşmasında hiçbir çözüm önermediğini kaydeden Erdoğan, CHP 'nin yapılanı kötülemekten, kulp takmaktan öteye gidemediğinin altını çizdi. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartılmasına ilişkin TÜSİAD'ı eleştirmeyi sürdüren Başbakan, ''TÜSİAD'ı tebrik ediyorum, tutarlı davranıyor. 15 yıl önce nerede duruyorsa bugün de orada duruyor.'' ifadelerini kullandı.

CHP 'DE KASET OPERASYONUYLA YÜZ NAKLİ

CHP'de kaset operasyonuyla çok başarılı bir yüz nakli gerçekleştirildiğini; ancak CHP'nin toplumla uyuşacak bir doku nakline ihtiyacı olduğunu söyleyen Erdoğan, “Ey Kılıçdaroğlu, Brutus arıyorsan aynaya bak, aynaya.'' önerisinde bulundu. Adıyaman'da bazı evlerin işaretlenmesine ilişkin CHP ve medyanın tutumunu eleştiren Başbakan, ''Olay daha soruşturma aşamasındayken, olayın boyutları netleşmeden tüm Türkiye'deki Alevi vatandaşları galeyana getirecek, rahatsız edecek bir tutum sergilemek sorumsuzluktur, tahriktir, provokasyondur.'' şeklinde konuştu.