Kırşehir’de 258 Dernekten Sadece 62’si Beyannamesini Verdi

Dernekler için 1 Ocak’ta başlayan beyanname verme süresi 30 Nisan’da sona ererken, Kırşehir’de 258 dernekten sadece 62’sinin beyannamelerini verdiği öğrenildi.

Kırşehir’de 261 tane dernek bulunurken, bunlardan 258’i beyanname vermekle yükümlü derneklerden oluşuyor. Dernekler için tanınan sürede son bir aya girilirken bu derneklerden yalnızca 62’si beyannamelerini teslim etti.

Yetkililer, 30 Nisan’a kadar beyannamelerini vermeleri gerektiğini hatırlatarak, derneklerin bir önceki yıla ait faaliyetlerini ihtiva eden beyannamelerin 1 Ocak - 30 Nisan tarihleri arasında müdürlüğe teslim edilmesi gerektiğini söylediler. Beyannamelerin bu süre içerisinde kendilerine ulaşmaması halinde çok ağır yaptırımlar uygulandığını hatırlatan yetkililer, “Derneklerin sıkıntılarla karşılaşmamaları için beyannamelerini 30 Nisan’a kadar müdürlüğü ulaştırmalarını talep ediyoruz. Derneklerin e-dernek adresinden sisteme girerek kendilerine daha önce verilen şifrelerle internet ortamından beyannamelerini doldurarak bir çıktısını bize getirmeleri gerekiyor” dediler .