Ercişli Kadınların Yöresel Yemek Yarışması

Erciş'teki konteyner kentlerde kalan depremzede kadınlar ''En Güzel Yöresel Yemek Yarışması''nda hünerlerini ortaya koydu.

Erciş Kaymamalığı ve Nilüfer Kadın Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği yarışma Kışla Konteyner Kentte'ki Umut Kent Kültür çadırında yapıldı. 61 Ercişli kadın yöresel yemeklerle hünerlerini ortaya koydu. 6 kişilik juri heyetinin 100 puan üzerinde yaptığı değerlendirme sonucunda Vildan Kalkan ''Eşkili'' isimli yemeğiyle 88 puan alarak birinci oldu. Arzu Şahin ''Keledoş'' yemeğiyle ikinci olurken, Fatma Ergül ''Ayran Aşı'' çorbasıyla üçüncü oldu.

Kaymakam Ramazan Fani, birinciye tam, ikinciye yarım ve üçüncü olan kadına ise çeyrek altınla ödüllendirdi.

Burada bir konuşma yapan Fani, yarışmaya katılan kadınlara ve emek verenlere teşekkür etti. Depremden etkilenen vatandaşların sosyal açıdan rehabilite edilebilmesi için farklı etkinlikler yaptıklarını ifade eden Fani, kadınların Van'ın ve Erciş'in yöresel tatlarıyla hünerlerini ortaya koyduklarını söyledi.

Dereceye girmeyen kadınların üzülmemesini isteyen Fani, şunları kaydetti:

''Doğal olarak her yarışmanın birincisi, ikincisi ve üçüncüsü oluyor. Bu yarışmayı diğer yarışmalardan ayıran bir özelik var. Siz bu yemekleri çok geniş mutfaklarda hazırlamadınız. Siz bu yemekleri 21 metrekarelik konteynerin küçük mutfağında olumsuz şartlarda hazırladınız. Önemli olan burada bir araya gelebilmektir. Ben bu bağlamda bu yarışmaya katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.' '