SP Erzurum İl Başkanı Çalık’tan AK Parti ve MHP’ye Teşekkür

Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, AK Parti ve MHP’ye teşekkür ederek, “Kuran Kursları ve Hafızlık ne olacak diye sordu”.

SP Erzurum İl Başkanı Çalık’tan AK Parti ve MHP’ye Teşekkür
Çalık, yaptığı açıklamada, “TBMM’de görüşülen 4+4+4 yasa tasarısına verilen önergenin kabul edilmesiyle ortaokul ve liselerde Kuran eğitimi ile Peygamberin hayatı seçmeli ders olarak okutulması, imam hatiplerin orta kısımları açılacak olması Saadet Partimizin seçim boyunca dile getirdiği bir çalışmaydı. Hükümetimizi Saadet Partisinin önerilerini dikkate alarak yaptığı bu çalışma için teşekkür ediyorum ama bu çalışmada unutulan ve eksik bırakılan Osmanlıcanın seçmeli dersler sınıfına alınmaması ve Hafızlık müessesesinin yani Kuran Kurslarının durumu olmuştur.” dedi.

Bu eksikliğin giderilmesi için çalışma yapılması gerektiğine inandıklarını belirten Çalık, “Bu vesileyle Meclis dışındaki muhalefet partisi olarak bu önergeye evet oyu veren MHP ve AK Parti’ye teşekkür ediyorum. Ayrıca BDP ve CHP'nin çarşı her şeye karşı mantığını terk etmesi gerektiğine inanıyorum. Saadet Partisi olarak milletimizin yararına olan bütün çalışmalara destek vereceğiz. İktidar oluncaya kadar yönlendirici muhalefetimizi sürdüreceğiz.” diye konuştu.