Orman Haftası'nda Mamak'ta Bin Fidan Toprakla Buluştu

Mamak'ta Orman Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Mamak Demokrasi İlköğretim Okulu ve Mamak Eğitim ve Uygulama İş Okulu Ağaç Dikme Şenliği'nde bin fidan toprakla buluştu.

Orman Haftası'nda Mamak'ta Bin Fidan Toprakla Buluştu
Ağaç ve ormanın önemine değinerek törende bir konuşma yapan Mamak Belediye Başkanvekili Faruk Gültekin, ağaç ve orman sevgisinin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi gerektiğini belirterek, böylece daha sonraki nesillere güzel bir gelecek bırakılacağını söyledi.

Gültekin, "Ağaç ve orman sevgisi başta çocuklarımız olmak üzere toplumun tüm kesimlerine benimsetilmelidir. Ağaç dikerek çocuklarımıza bugünden daha güzel bir gelecek bıraktığımıza inanıyoruz. Bugün burada bin fidanı toprakla buluşturuyoruz.Gelecekte bu fidanlar yeşerdikçe gençlerimiz, buralarda daha güzel vakitler geçirecek. Bu program kapsamında bütün vatandaşlarımızı fidan dikmeye çağırıyorum. Böylece herkesin dikili bir ağacı olsun" dedi.

Mamak Belediye Başkanvekili Faruk Gültekin, Belediyesi Meclis Başkanvekili Erdal Ak, Park ve Bahçeler Müdürü Bayram Karaer ve Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ergül Soysal'ın katıldığı ağaç dikim töreni Demokrasi İlköğretim Okulu öğrencilerinin dans gösterisiyle başladı.

Ardından sırayla Ali Kuşçu İlköğretim Okulu öğrencileri Mardin Yöresi halk oyunları ve Mamak Eğitim ve Uygulama İş Okulu öğrencileri de Ankara oyun havalarını sergiledi. Program sonunda Demokrasi İlköğretim Okulu bahçesine ilk fidanıdiken isim Mamak Belediye Başkanvekili Faruk Gültekin oldu