Milli Aydın Bankası’na Alıcı Çıkmadı

Satışa çıkarılan Aydın’ın tarihi binalarından Milli Aydın Bankası için yapılan açık artırmada binaya alıcı bulunamadı.

Milli Aydın Bankası’na Alıcı Çıkmadı
Mülkiyeti günümüzde ING Bank’ın elinde bulunan ve açık artırma yoluyla satışına gidilen tarihi binanın satışı gerçekleşmedi. Tarihi binanın ilk bedeli artırma öncesi 1 milyon 600 bin TL olarak belirlenirken, artırmaya girmek için başvuranların teklif sunmadığı öğrenildi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan müzayedeyi yapan şirketin bölge ortaklarından Volga Murat Cambazoğlu, katılımcıların hiçbirinin artırıma katılmadığını kaydetti.

Cambazoğlu, Aydın ve Aydınlılar için manevi önem taşıyan binanın, Aydın’a kazandırılması için Valilik nezdinde girişimlerde bulunulduğu duyumunu aldıklarını söyledi.

Cambazoğlu, binanın satışı için önümüzdeki günlerde teklif yoluna gidilmesini beklediklerini bildirdi.

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ise, kendilerinin bina için bir girişimleri olmadığını söyledi.

Dokuzlu, “AYTO olarak, Aydın İl Özel İdaresi’nin bu binayı alıp, Aydın’a kazandırmasını istiyoruz. Dileğimiz, Aydın Valiliği’nin Aydın’ın geçmişini barındıran en önemli binasını Aydın’a kazandırmasını diliyoruz” dedi.

Aydın Valisi Kerem Al ise, daha önce Aydın Valiliği olarak binanın fiyatını sorduklarını, ancak kendilerine yüksek geldiğini ifade etti.

Vali Al, Aydın Valiliği’nin bu konuda girişimi olmadığını söyledi .