Mehmet’in Okulunda Hüzünlü Ders

Fethiye’de önceki gün meydana gelen kazada devrilen traktörün altında can veren Mehmet İlden’in sınıf arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Mehmet’in Okulunda Hüzünlü Ders
İlden’in oturduğu sıraya fotoğrafını ve çiçekler koyan arkadaşları ve öğretmenleri büyük üzüntü yaşıyorlar. 15 yaşındaki Mehmet İlden’in Kır Mahallesindeki arazilerine giderken traktör rampada otlardan kayarak devrilmesinin ardından hayatını kaybetmesinin duyulması ile arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Mehmet’in cenazesi Ortaköy Sazak Mahallesi’nde toprağa verilirken, ölüm haberi okulunda büyük üzüntüye neden oldu.

Ortaköy İlköğretim Okulu, 8-A sınıfı 33 numaralı öğrencisi Mehmet İlden’in ölüm haberleriyle arkadaşları, gözyaşlarına hakim olamadı. 19 kişilik sınıfta Mehmet’in oturduğu sıraya fotoğrafını ve çiçekler koyan öğrenciler, “Adeta şaka gibi” yorumunu yaptılar. Mehmet için dua eden ve uzun süre gözyaşı döken arkadaşlarını öğretmenleri teselli etmeye çalıştı. Mehmet’in öğretmenlerinden Hasan Köymen, öğretmenlik hayatı boyunca kendisinde ayrı bir yeri olduğunu belirten Mehmet için, “Konuşurken kelimeleri seçerek konuşan, arkadaşlarıyla iletişimiyle çok farklı bir çocuktu. Gerçekten bunu kaybettiğimiz için söylemiyorum. Onu kaybetmenin büyük üzüntüsü içerisindeyiz. Sözcüklerin kelimelerin bittiği bir noktadayız. Çok üzüntülüyüz” dedi.