Kilis 7 Aralık Üniversitesi Trt 6'ya Konuk Oldu

Kilis 7 Aralık Üniversitesi, TRT 6'ya konuk oldu.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Kilis Valisi Yusuf Odabaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kerkütlüoğlu ve Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç'in katıldığı ''Şehirlerimiz'' adlı programda Kilis ve 7 Aralık Üniversitesi tanıtıldı.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güvenç, programdaki konuşmasında, üniversitenin eğitim ve öğretim faaliyetleri yanında sosyal ve yörenin tarihi yapısıyla ilgili araştırma faaliyetleri de yürüttüğünü belirtti.

Yeni bir üniversite olarak diğer üniversitelerin gerisinde olmadıklarını, en son teknolojik donanıma sahip olduklarını ifade eden Güvenç, şunları kaydetti:

''Örneğin Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ile Kilis halkına tarımsal alanda destek olamaya, sorunlarını gidermede yardımcı olmaya çalışıyoruz. Üniversite olarak sosyal alanlarda da duyarlı bir kurumuz. İlimize 4 bin kadar mülteci geldi. Biz de eğitim kurumu olarak konuyla ilgili olarak valimizle görüşüp gelen kişilerin yükseköğretim taleplerinin olup olmadığı yönünde bir araştırma yaptık ve bunun envanterini çıkardık. Konuyu Üniversitelerarası Kurul toplantısında da yetkililere ilettik. 2012-2013 yılı yabancı öğrenci kontenjanımız belirlendi. Yükseköğretim Kurulu ile sürekli irtibat halindeyiz ve bu konuda çalışmalarımızı devam ettireceğiz.' '