İSGEV, İlk Genel Kurulunu Yeni Yerinde Yaptı

İSGEV’in ilk genel kurulu, Mersin merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin tahsis ettiği eğitim binasında yapıldı.

İSGEV, İlk Genel Kurulunu Yeni Yerinde Yaptı
Toroslar Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, İçel Sanayi Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Vakfı (İSGEV), el sanatları, tekstil ve konfeksiyon sektörüne yönelik mesleki eğitim çalışmalarını artık Toroslar ilçesinde yapacak. Bugüne kadar genel kurul gerçekleştiremeyen İSGEV, ilk genel kurul toplantısını da Toroslar Belediyesi’nce tahsis edilen yeni eğitim merkezinde gerçekleştirdi.

Halkkent Mahallesi’nde bulanan Toroslar Teknik Eğitim Kurslarına ait 250 metrekarelik binanın İSGEV’e 9 yıllığına tahsis edilmesi ve binanın vakfa ait eğitim merkezine dönüştürülmesinin ardından gerçekleştirilen 2010-2011 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’na Mersin Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi, İSGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Darıcı ile Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Divan Başkanlığı’nı MTSO Meclis Başkanı Burakgazi’nin yaptığı genel kurulda, Yönetim Kurulu ile Denetim Kurulu üyeliklerinin seçimleri yapıldı. Genel kurulda konuşan Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak, söz konusu tesisin, göçle gelen ailelerin yoğunlukla yaşadığı Güneykent, Halkkent, Mevlana, Kurdali ve Çağdaşkent Mahallelerine kapsayan bir noktada bulunmasından dolayı çok önemli bir hizmet vereceğini söyledi.

Katkı sunanlara teşekkür eden Parlak, “Burayı bir okul olarak düşünmemiz lazım. Ne kadar çok insanı burada eğitim çarkından geçirebilirsek en büyük kazancımız bu olur. Kursiyerlere mesleki eğitim vermenin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ve Sağlık İl Müdürlüğü gibi kurumlarla ortak çalışmalar yaparak kişisel gelişimlerine yönelik eğitimler de verilmelidir” ifadelerini kullandı.

İSGEV Başkanı Yalçın Darıcı ise artık vakfa ait bir binada eğitim verecek olmalarından duyduğu mutluluğu dile getirdi. İSGEV’in, Mersin’de vasıflı elaman yetiştirilmesi, verim ve kalitenin arttırılmasının yanı sıra bu kişilere sanayilerde istihdam sağlanması amacıyla1998 yılında kurulduğu bilgisini veren Darıcı, iki yıldır en büyük sorunlarının bir eğitim binası bulunmaması olduğunu söyledi.

Darıcı, vakfa yer tahsis ederek mesleki eğitime katkı sunan Toroslar Belediye Başkanı Tuna’ya teşekkür etti.

Başkan Tuna da Toroslar’da istihdam ve girişimciliği destekleyecek her projeye açık olduklarını kaydederek, işsizliğe çare üretecek her projede yer alacaklarını ve katkı sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Toroslar’ın farklı mahallerinde Toroslar Teknik Eğitim Kurslarına (TORTEK) ait 49 eğitim merkezinin bulunduğunu ve her mahalleye bir kurs merkezi açmaya çalıştıklarını dile getiren Tuna, “Kurs merkezlerini çoğaltarak kursları insanların yakınına taşıyoruz ve böylece daha çok insanımızın kurslardan yararlanmasını sağlıyoruz” diye konuştu.

TORTEK bünyesinde yer alan kilim dokumacılığı kursundaki bayanların dokudukları kilimleri ‘Toroslar Kilimi’ adıyla markalaştırmak için gerekli çalışmaları başlattıklarını ve bu ürünlerin özellikle Japonlar tarafından büyük rağbet gördüğünü de vurgulayan Tuna, şu bilgileri verdi: “Konya’da bulunan bir kilim işletmecisi ipliğini kursiyerlerimize gönderiyor, kursiyerlerimiz de iplikleri işleyerek kilime dönüştürüyor ve para kazanıyorlar. Bu kilimler aynı zamanda Japonya’ya ihraç ediliyor. İşte bu mekanizmayı her tarafta kurmak istiyoruz. İSGEV’e birinci etapta 250 metrekarelik bir alan tahsis ettik, ikinci etapta ise Halkkent Mahallesi’ndeki iş merkezinin üstünde bulunan yaklaşık bin metrekarelik alını da bu eğitim merkezi için düzenliyoruz.” Genel Kurul toplantısının ardından Yalçın Darıcı, vakfa sağladığı destek dolayısıyla Başkan Tuna’ya teşekkür plaketi verdi .