Demirdöküm Yönetim Kurulu Başkanı: Türkiye Dünyanın 9. Büyük Ekonomisi Olacak

Demirdöküm Yönetim Kurulu Başkanı ve Vaillant Türkiye CEO’su Christoph M.

Demirdöküm Yönetim Kurulu Başkanı: Türkiye Dünyanın 9. Büyük Ekonomisi Olacak
Grosser, “ Türkiye’nin ileride dünyanın 9. büyük ekonomisi olacağı öngörülüyor. Yeni dünyaya uyumlu olursak, KOBİ’ler bu minvalde atak yapabilir, kurumsallaşır ve markalaşma faaliyetlerini tamamlarsa böyle bir şey mümkün olabilir.” dedi.

Grosser, ülkenin atacağı adımlarla dünya ekonomi liginin önemli oyunculardan olabileceğini de vurguladı.

ASKON’un Tecrübe Aktarım toplantılarına konuk olan Christoph M. Grosser, Türkiye ekonomisini değerlendirdi. 2050’de kimi dünya aktörlerinin ekonomi liginde konumlarını kaybedeceğini, yerine yeni aktörlerin geleceğini belirten Grosser, “Türkiye’nin bu dönem içinde dünyanın 9. büyük ekonomisi olacağı öngörülüyor. Yeni dünyaya uyumlu olursak, KOBİ’ler bu minvalde atak yapabilir, kurumsallaşır ve markalaşma faaliyetlerini tamamlarsa böyle bir şey mümkün olabilir. Bu gelişime ve değişime ayak uydurmak, kendimizi yenilemek durumundayız. Yeni Türk Ticaret Kanunu, aile şirketlerinin kurumsallaşmasını sistemlerin ona göre kurulmasını, global yapıya entegre olmamızı esas alıyor. Bu yönde yapılacak çalışmalar, dünya ekonomi liginde Türkiye’yi süper oyuncu yapabilir.” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin büyümesinde sanayinin önemli payı olacağını dile getiren Demirdöküm Yönetim Kurulu Başkanı ve Vaillant Türkiye CEO’su, şirketlere “Sabırlı olun, sabır başarının yarısıdır.” tavsiyesinde bulundu. Christoph M. Grosser, başlayıp nereye gideceğini bilen, geleceği doğru okuyan firmaların başarılı olacağına temas etti.

İklimlendirme sektöründe gelinen aşamayı değerlendiren Grosser, şunları kaydetti: “Dünya ısıtma-soğutma-iklimlendirme piyasasını 10 şirket biçimlendirecek. Türkiye, iklimlendirmede Avrupa’nın üçüncü büyük elemanı. Sektörümüz bu bağlamda çok akıcı. Gelecek 10 sene için iyi bir gelecek vaat ediyor. Piyasada öne çıkmak için üretici konumunda bulunmanız gerekiyor. Vaillant, bu anlamda yüzde 31 payıyla çok iyi durumda; Arçelik ise ikinci sırada görünüyor. Türkiye iklimlendirme piyasası ihracatta da çok iyi bir tablo ortaya koyuyor. 2020’de Türkiye 2,5 milyar euroluk bir piyasa haline gelecek. Vaillant şofbenin ve kombinin mucididir. Grup, dünyada 2,5 milyar euroluk bir şirket konumundadır. Kombi üretiminde lider konumdadır. Isıtma grubunda öncü bir firmadır.”