Ağrı'da ''Yibolar Arası Türkü Yarışması''

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Murat Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu tarafından ''YİBOlar arası Türkü yarışması'' düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen yarışmanın açılış konuşmasını yapan Murat Kız YİBO Müdürü Orhan Çetrez, Cumhuriyetin tarihinden bugüne kadar YİBOların şehir ve köy arasında bir kültür köprüsü oluşturduğunu vurguladı.

Şehirdeki kültürü öğrencilerin vasıtasıyla köylere taşıdıklarını dile getiren Çetrez, ''Köylerimizin modernleşmesi ve çağdaşlaşması sağlanmıştır. YİBOlar olarak her yıl çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklerden biri de bugün burada gerçekleşti. Öğrencilerimiz bunun yarışmadan ziyade bir etkinlik olarak bir eğlence olarak görsünler''dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak ise burada çocukların çok büyük emek harcayarak yarışmaya hazırlandıklarını bildiklerini söyledi.

Başak, şunları kaydetti: ''YİBOlar arasında yapılacak olan etkinliklerin birinci ayağı bundan başka dört ayağı daha var. Hamur ilçesinde futbol yarışması, Diyadin ilçesinde satranç turnuvası ve Doğubayazıt ilçesinde bilgi yarışması ve her YİBO kendi bünyelerinde ağaç dikme etkinlikleri düzenlenecektir.''

Konuşmaların ardından il genelinde 16 YİBO'nun katıldığı türkü yarışmasına geçildi.

Yarışmanın sonucunda Doğubayazıt Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencisi Elif Özbey birinci olurken, Patnos Aktepe Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencisi İbrahim Karaarslan da ikinci oldu. Patnos Doğansu Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencisi Sedef Ayaz ile Ağrı Merkez Murat Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencilerinden Cansu Aydemir'in puanları eşit olunca iki YİBO öğrencisi de üçüncülüğü paylaştı.

Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi .