Ağrı'da Yibo'lar Arası Türkü Yarışması

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Murat Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) tarafından hazırlanan YiBO'lar Arası Türkü Yarışması'nda öğrenciler hünerlerini sergiledi.

Ağrı'da Yibo'lar Arası Türkü Yarışması
Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen yarışmaya İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir Taşdan, Şube Müdürü İshak Hasanoğlu, bazı kamu kurum amirleri ile okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Murat Kız YİBO Müdürü Orhan Çetrez, Cumhuriyetin tarihinden bugüne kadar YİBO'ların şehir ve köy arasında bir kültür köprüsü oluşturduğunu vurguladı. Şehirdeki kültürü köylere öğrencilerin vasıtasıylaköylere taşıdıklarını dile getiren Çetrez, ''Köylerimizin modernleşmesi ve çağdaşlaşması sağlanmıştır. YİBO'lar olarak her yıl çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklerden biri de bugün burada gerçekleşti. Öğrencilerimiz bunun yarışmadan ziyade bir etkinlik olarak bir eğlence olarak görsünler" dedi.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak ise konuşmasında, çocukların çok büyük emek harcadıkları bildiklerini söyledi.

Başak, bu yarışmada üzülenlerin ve sevilenlerin olacağını belirterek, ''Ama sonuçta bu bir etkinliktir. YİBO'lar arasında yapılacak olan etkinliklerin birinci ayağı bundan başka dört ayağı daha var. Hamur ilçesinde futbol yarışması, Diyadin ilçesinde satranç turnuvası ve Doğubayazıt ilçesinde bilgi yarışması ve her YİBO kendi bünyelerinde ağaç dikme etkinlikleri düzenlenecektir" diyekonuştu.

Konuşmaların ardından il genelinde 16 YİBO'nun katıldığı türkü yarışmasına geçildi. Okullarının müzik öğretmenleri ile beraber ses yarışmasına hazırlanan öğrenciler, yarışmada başarılı olabilmek için birbirinden güzel türküler seslendirdi.Müzik öğretmenlerinden oluşan 5 kişilik jüri üyesinin öğrencilere not verdiği yarışmanın sonucunda "Sevin Gayri" türküsü ile Doğubayazıt Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencisi Elif Özbey birinci olurken, "Bugün Yine Efkarım Var" türküsü ile Patnos Aktepe Yatılıİlköğretim Bölge Okulu öğrencisi İbrahim Karaarslan da ikinci oldu. "Bahçalarda Barım Var" türküsü ile Patnos Doğansu Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencisi Sedef Ayaz ile"Saclarında Bir Tel Oldum" türküsü ile Ağrı Merkez Murat Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencilerinden Cansu Aydemir'in puanları eşit olunca iki YİBO öğrencisi de üçüncülüğü paylaştı. Yarışmanın sonunda birinci olan öğrenciye yarım altın ile bağlama saz, ikinci ve üçüncülere ise çeyrek altın ile bağlama saz hediye edilirken,yarışmaya katılan tüm öğrencilere de katılım sertifikası verildi.