İzfaş Genel Müdür Vekili Örs Açıklaması

İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, Selanik Uluslararası Fuarı ile işbirliği anlaşması imzalayabileceklerini bildirdi.

İZFAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Selanik Uluslararası Fuarı Genel Müdürü Pozikridis Kyriakos ile fuar yöneticileri, Örs'ü ziyaret etti.

Burada konuşan Kyriakos, Selanik Uluslararası Fuarı'nın Yunan firmalarının uluslararası alana açılmasını sağladığını, Türk pazarı ile ülkesindeki firmaları buluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.

Selanik Uluslararası Fuarı Murahhas Azası Anastasios Tzikas ise İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılarak 1-2 Eylül tarihleri arasında Türk iş adamlarıyla görüşmek istediklerini bildirdi. Tzikas, ''29 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında İzmir'e bir heyet getireceğiz. Bir ayağı İzmir Ticaret Odası, bir ayağı da İzmir Fuarı'nda olmak üzere ikili görüşmeler yapılacak. Selanik Belediye Başkanı ve bir bakan da bu görüşmelerde hazır bulunacak'' ifadesini kullandı.

İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs ise konuk heyete ikili görüşmeler konusunda her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Örs, ''1-2 Eylül tarihleri arasında fuar alanında her türlü görüşme için olanak sağlayacağız. İki fuar arasında işbirliği anlaşması imzalayabiliriz'' görüşünü bildirdi.

Ziyaret sonunda Örs, 20 yıl önce yazdığı ve Türk-Yunan dostluğunu konu alan ''Barış Güzellemesi-Ege'de Açmış Bir Nilüfer Çiçeği'' adlı kitabını konuk heyete armağan etti .