Vanlı Depremzedelere Yönelik Çanakkale Gezisi Düzenlendi

Tekirdağ Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Van'daki deprem sonrası Tekirdağ'a yerleştirilen depremzedelere yönelik Çanakkale şehitliklerine gezi düzenlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Çanakkale şehitliklerine gezilerin başladığı ifade edilerek, gezilerin ilkine Vanlı depremzedelerin götürüldüğü bildirildi.

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç'ın ifadelerine de yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Valilik önünden kalkan ilk 2 otobüs, Kumbağ Arzum Öğretmenevi'nde kalan Vanlı depremzedeleri Çanakkale'ye götürdü. Ramazan ayına kadar yaklaşık 5 bin vatandaşımızın otobüslerle Çanakkale Şehitliği'ne götürülmesini hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın gezilerimize gösterdiği ilgiye teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da kültür gezilerimiz devam edecek.''

-Dalgıç, ''Dünya Tiyatrolar Günü''nü kutladı-

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutladı.

Dalgıç, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

''Bir gösteri sanatı olan tiyatro, hayatımızın parçasıdır. İnsanları eğlendirir, eğitir, eğitirken de düşündürür. Göreve geldikten sonra sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere büyük önem verdik. Tiyatroyu ve tiyatrocuları hep destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nün 51. yıl dönümünü kutluyorum.''

-Ücretsiz 2 tiyatro oyunu-

Tekirdağ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında ücretsiz 2 tiyatro oyunu izleyici ile buluşacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında bugün saat 20.00'de Belediye Kültür Merkezi'nde Öykü Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenecek olan ''Entrikalı Dolap Komedisi'' adlı oyun ile Tekirdağ Belediye Konservatuarı oyuncuları tarafından 31 Mart cumartesi günü saat 14.00 ve 17.00'de oynanacak ''Dünyanın Ortasında Bir Yer'' adlı tiyatro oyunlarının ücretsiz olarak vatandaşlarla buluşacağı bildirildi.

Açıklamada, tiyatroyu izlemek isteyen vatandaşların biletlerini Tekirdağ Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğünden temin edebilecekleri kaydedildi .