Vali Daşöz, Turgutlu'da İncelemede Bulundu

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak Gençlik Merkezi konusunda incelemelerde bulunmak üzere Turgutlu'ya geldi.

Vali Daşöz, Turgutlu'da İncelemede Bulundu
İlk olarak Turgutlu Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Daşöz, burada Kaymakam Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Serhat Orhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak ve Turgutlu Belediyesi teknik personeli ile bir toplantıya katıldı.

Toplantının ardından bir açıklama yapan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, “Turgutlu’ya yapılacak olan spor kompleksleriyle ilgili ön projelerin değerlendirmesini yaptık. Hazırlanan projeler büyük bir emek ürünü. Burada görüş alışverişinde bulunduk. Çok güzel bir uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hazırlanan bu projelerin çok kısa bir zaman içerisinde hayata geçirilmesi için adımlar atıldı. Ayrıca, düzenlenen toplantıda Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na yeni bina ve pazaryeri konularında da görüş alışverişinde bulunduk” dedi

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ise, şunları söyledi:

“Devletimizi temsilen sayın valimiz bize her türlü desteği veriyor. Turgutlu’da eski SSK hastanesi olarak bilinen 4 bin metrekare alan üzerine 2 kat otopark ve üzerine okul yapılması yönünde çalışmalar sürüyor. Bu projenin hayata geçmesi ile birlikte Turgutlu’nun trafik sorununu çözmüş ve yetersiz fiziki koşullara sahip Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu da modern bir hale getirmiş olacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek, içerisinde spor tesislerinin bulunduğu Gençlik Merkezi ilk olarak Turgutlu’ya yapılacak gibi görünüyor. Bu alana da spor salonu yapılmasını arzuluyoruz. Yarının Turgutlu’sunu kurmaya çalışıyoruz. Turgutlu Kaymakamlığı ile iki ayrı kurum gibi değil, aynı kurumun iki ayrı öğesi gibi çalışıyoruz.” Manisa Valisi Daşöz ve beraberindeki heyet, daha sonra gençlik merkezinin yapılacağı Ergenekon Mahallesi'ndeki 47 dönümlük alanda incelemelerde bulundu. Heyet son olarak Turgutlu Halil Kale Fen Lisesi'ni ziyaret etti. Okul Müdürü Tahsin Bozkurt, Vali Daşöz’e kısa bir brifing verdi .