Nagehan Alçı: Meclis Varken, Sokağa Taşımak yanlış

Gazeteci-yazar Nagehan Alçı CHP'nin grup toplantısını Tandoğan Meydanında yapmasını eleştirerek " CHP'nin Tandoğan'da grup toplantısı yapmasını ben çok yanlış buluyorum." dedi.

Nagehan Alçı:  Meclis Varken, Sokağa Taşımak yanlış
CNN Türk'te ekrana gelen Dört Bir Taraf'ın gündeminde CHP'nin Tandoğan meydanında yaptığı grup toplantısı vardı. CHP'nin meseleleri meclis içinde çözmesi gerektiğini anlatan Alçı, CHP'nin grup toplantısını meclis yerine sokakta yapmasına da anlam veremedi.

AK PARTİ ACELEYE GETİRDİ

Ak Parti'yi 4+4+4 sistemini acele bir şekilde düzenlediği için eleştirdiğini ifade eden Alçı 'Başından itibaren 4+4+4 paketinin iletişimi anlatılması takdim edilmesinin karşılığın muhalefetin verdiği tepki kısacası toptan bu fotoğrafın yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu kamuoyunu ikna eden bir görüntü değil. Çok hızlı bire şekilde yapıldı ve bu nedenle Ak Parti'nin bu konuda aceleci davranmasını da eleştirdim. 'dedi.

CHP KENDİ ÇÖZÜM ÖNERİSİNİ ÜRETEMEDİ
CHP'nin 4+4+4 paketine alternatif çözüm bulmamasını da eleştiren Alçı 'Ama öte yandan CHP'nin bu pakete 'Haydi ordular savaş gidiyoruz' mantığıyla yaklaşmasını son derece duygusal tepkileriyle, tamamen'gelen paketi yıkarız' mantığıyla kendi önerisini koymayarak yaklaşmasını da aynı şekilde eleştiriyorum. 'diye konuştu.

MECLİS VARKEN SOKAĞA TAŞIMAK YANLIŞ

Tandoğan meydanında CHP'nin yaptığı grup toplantısını da gündemine alan Nagehan Alçı 'Cumhuriyet ve demokrasinin en önemli işleme yeri parlamentodur, meclistir. CHP'nin Tandoğan'da grup toplantısı yapmasını ben çok yanlış buluyorum. Elbette yapabilir ama bugün CHP yaparsa, yarın Ak Parti yapabilir. İşte böyle toplumsal çatışma ve gerginlikler artıyor. CHP'nin bu meseleyi sonuna kadar parlamentonun içinde çözme gayreti içinde olmasını bekliyorum. Meclis varken, sokağa taşımasını da anlamlandıramıyorum. 'şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE