İl Özel İdaresi'nden ''Madencilik Çalıştayı''

İl Özel İdaresi, Mayıs ayında, ''Bursa'da Madencilik Faaliyetleri ve Çevre Sorunları'' konulu çalıştay düzenleyecek.

İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, madencilik sektörünün çevre ile ilişkilerinin ve politikalarının tartışılarak, bilimsel ve teknik bilgi üretiminin araştırmacı, uzmanlar ve tüm paydaşlar tarafından paylaşılması amacıyla, 9-10 Mayısta, ''Bursa Madencilik Faaliyetleri ve Çevresel Sorunları'' çalıştayı yapılacak.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, çalıştayda, 5 ayrı çalışma grubu bulunacağını belirterek, şunları kaydetti:

''Çalışma gruplarında moderatör desteği ve yönetiminde, konu, sorun ve çözüm önerileriyle ilgili görüş alışverişinde bulunulacak, ortaya çıkacak raporların tartışılması ve sonuçlandırılmasıyla çalıştay bildirisi hazırlanacak. Doğal kaynakların insan ve toplum yaşamındaki önemi bilinmektedir. Yaşamı fonksiyonel hale getiren araç ve gereçlerin yüzde 99'u doğal kaynaklardan, özellikle de madenlerden sağlanmakta, dolayısıyla toplumların refah ve gelişmişlik düzeyleri ile madencilik faaliyetleri arasında yakın bir ilişki bulunmaktadır. Çağdaş bir yaşam için madencilik faaliyetleri vazgeçilmezdir, bu konunun uzmanlar ve taraflar arasında tartışılmasının doğru olduğunu düşünüyoruz.' '