Akçakale Belediyesi İlaçlama Çalışmalarına Başladı
Şanlıurfa'nın Akçakale Belediye Başkanlığı, sivrisineklerin erken üremesini engellemek için ilaçlama çalışmalarına başladı.

Akçakale Belediyesi olarak ilaçlamaya başladıklarını dile getiren Başkan Abdulhakim Ayhan, sivrisineklerin kuluçka dönemi olan bu günlerde ilaçlama yapılması gerektiğini söyledi.
Ayhan, "Sivrisineklerin kuluçka dönemi olan bu günlerde, yumurtalama ve üremelerini engellemek için erkenilaçlama çalışmalarına başladık. Başta ilçemizin çevresinde bulunan tahliye kanalları ve ilçe içindeki fosseptik çukurları, tahliye kanalları, arıtma tesisi, kanalizasyon bacaları ve parseller belediye ziraat mühendisi görevlisi gözetiminde personel tarafından ilaçlama çalışmaları yürütülüyor. Yaz aylarında sivrisinekten dolayı olası sıtma vakalarını engellemek ve vatandaşımızın geceleri daha rahat uyumaları sağlamak için ilaçlama çalışmalarına erken başladık. Üç yıldır bu çalışmalarımız devam etmektedir.İlaçlama çalışmalarımız, tespit edilen tüm yerlerin ilaçlama çalışmalarının bitimi ile sonuçlanacaktır. İlçemizin ve çevremizin sağlığı belediye olarak önceliğimizdir" dedi .
