Trabzon Valisi Kızılcık: ''Kültürel Alanda da İlerledik''

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, her alanda olduğu gibi kültürel alanda da ilerleme kaydettiklerini söyledi.

Avrupa Konseyi Kültür Yönlendirme Komitesi Genel Direktörü Robert Palmer ve Bağımsız Uzmanlar heyetinin Trabzon'a yapacağı ziyaret öncesi, Vali Kızılcık başkanlığında Valilik B Toplantı Salonunda toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Vali Kızılcık'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necati Tüysüz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sanat alanında faaliyet gösteren kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Her alanda olduğu gibi kültürel alanda da ilerleme kaydettiklerini belirten Vali Kızılcık, şunları söyledi:

''Avrupa Birliğine tam üyeliği hedefleyen ülkemizin her alanda olduğu gibi kültür alanında da kaydettiği ilerlemeleri, misafirlerimiz ile paylaşma fırsatı bulacağız. İlimize gelecek olan heyet burada kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarından gelişmeleri dinleyecekler. Sümela'nın ibadete açılmasıyla gerekli kültürel etkinliklerin giderek zenginleştiğini görmekteyiz. Ülkemizin kaydettiği ilerlemeler Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi Platformlarında, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış tarafından ifade ediliyor. Biz de toplantımız ile ilimizin kültür fotoğrafını çekme fırsatı bulacağız.''

Konuşmaların ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti .