Bucak'ta ''Okullar Hayat Olsun'' Projesi İçin Protokol Töreni

Bucak Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bucak Orman İşletme Müdürlüğü arasında ''Okullar Hayat Olsun'' projesi protokolü imzalandı.

Bucak Kaymakamlığı toplantı salonundaki protokol imza töreninde konuşan Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu, ''Okullar Hayat Olsun'' projesi ile hem okulların çevre düzenlemesinin yapılacağını hem de mahalle sakinleri arasında bütünleşmenin sağlanacağını söyledi.

Hacıbektaşoğlu, proje kapsamında belirlenen okulların eğitim öğretimden sonra halkın kullanımına açılacağını, okullarda toplantı, konferans ve seminerler yapılacağını, ayrıca kurslar düzenleneceğini kaydetti.

Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, belediye olarak okullara her türlü desteği verdiklerini, proje kapsamında da okul bahçelerini düzenleyeceklerini bildirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdi Aktürk, ''Okullar Hayat Olsun projesi ile okul bahçelerimiz, modern görünümlü birer parka dönüşecek. Okullarda okuyan çocuklarımız okul sonrası vakitlerini bu bahçelerde geçirecekler'' dedi.

Bucak Orman İşletme Müdürü İsmet Erol ise projenin altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından okulların peyzaj düzenlemelerini kendilerinin yapacaklarını anlattı. Erol, ''Sadece peyzaj çalışması ile kalmayıp, proje kapsamındaki tamamlanan yerlerin bakımlarını da üstleneceğiz'' diye konuştu.

Daha sonra Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdi Aktürk ve Bucak Orman İşletme Müdürü İsmet Erol protokole imza attı. Protokole göre bu yıl Anadolu Lisesi, Bucak Kız Teknik ve Meslek Lisesi, TOKİ İlköğretim Okulu, Adnan Menderes İlköğretim Okulu ve Necati Topay Ticaret Meslek Lisesi, halkın kullanımına açılacak .