Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu'ndan Esnaf Ziyaretleri

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Basın Caddesi, Keçeciler Çarşısı ve Demirciler Çarşısı'nda faaliyet gösteren esnafa ziyaret gerçekleştirdi.

Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Salar beldesinde vatandaşların yol kapatma eylemi gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Şuhut yolunun dar, okul önünde öğrencilerin dalgın olması ve yola fırlaması nedeniyle dönem dönem kazaların meydana geldiğini ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

''Geçen yıl 15 kaza olmuş. Bu yıl 3 kaza oldu. Daha önceki yıl da 12 kaza olmuş. Bu yolda kazalar eksik olmuyor. Vatandaşlar da buna tepki olarak yol kusurundan kaynaklandığını ileri sürerek yolların genişletilmesi, trafik ışıklarının konulması gibi ilave tedbirler istiyorlar. Geçmişte çok sözler verilmiş bu vatandaşlara. Yapılmayınca vatandaşlarda geçmişte verilen sözleri hatırlayıp yollara fırlamaya başlamışlar. Yine böyle bir kaza meydana gelmiş. Çocuğun birine araba çarpmış. Ölümlü bir kaza değil ama vatandaşlar yine tepki göstermiş. Karayolları Genel Müdürlüğü Şube şefini aradım. Yakında tedbirler alınacak. Ancak orada belediyenin yapması gereken işlerde var. Yola yakın yerlerde kamulaştırılması gereken yerler var. Bu yerlerin ruhsatsız olduğu belirtiliyor. Belediye bu ruhsatsız yapıları yıkarsa kamulaştırmada kolayca yapılacak. Işıklandırma ve daha sonrada genişletme çalışmaları yapılacak. Kazaların önlenebilmesi için vatandaşların bilinçli ve dikkatli olması gerekir.' '