Tanrıöver’den Kaymakam Balıkçılar’a Ziyaret

Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Tüketici Şube Müdürü Mehmet Tanrıöver, Feke Kaymakamı Mehmet Balıkçılar'ı makamında ziyaret etti.

Tanrıöver’den Kaymakam Balıkçılar’a Ziyaret
Tanrıöver, 15 Mart ‘Dünya Tüketici Günü’ nedeniyle Feke ilçesinde denetim ve bilgilendirme çalışması yaptı. Feke ilçesinde ‘Tüketici Hakları’ ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında Tanrıöver’e bilgi veren Kaymakam Balıkçılar, "Feke İlçe Kaymakamlığı olarak ‘Tüketici Hakları’nın evrensel bir hak olduğunu biliyoruz. 1930'lu yıllarda ABD'li bir gurup kadının gıda tüketimi ile ilgili olarak yaptığı eylemin ardından tüketici bilinci oluştu. Buradan da tüm dünyaya yayıldı. Daha sonra 15 Mart 1962 yılında ABD Başkanı John Fitzgerald Kennedy tarafından temsilciler meclisinde kabul edilen yasa tüketiciler için dönüm noktası oldu. Ülkemizde de 1995 yılından bu yana ‘Tüketici Koruma Kanunu’ tüketicilerimizin haklarının çözümünde önemli bir yer almaktadır" dedi.

Tüketicinin bilinç düzeyinin artırılması ve haklarının neler olduğu hakkında bilgilendirme yapılmasını taktirle karşıladıklarını belirten Balıkçılar, tüketici ile ilgili problemi olan vatandaşların Kaymakamlık bünyesindeki ‘Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına’ müracaat etmesini istedi .