Kadın Çiftçiler Yarışmasında Buzağı Hediye Edildi

Bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması’nın il finalinde 15 sorunun 12’sine doğru cevap veren Kartepeli Seyhan Elmacı birinci oldu.

Kadın Çiftçiler Yarışmasında Buzağı Hediye Edildi
Elmacı, bölge yarışmasında Kocaeli’ni temsil edecek İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kocaeli Valiliği’nin ortaklığında düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması’nın il finali yapıldı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bilgi yarışmasının finalinde 8 ilçeden çiftçi bayan il birincisi olabilmek için kıyasıya bir yarışın içine girdi. 15 sorunun sorulduğu ve 30 saniye içinde cevaplanması istenen soruların sonunda Kartepe ilçesi il birincisi oldu.

İl birinciliği yarışmasına Vali Yardımcısı Mustafa Pekdemir, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İl Genel Meclis Başkanı Fehim Kılıç, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mustafa Demirtaş, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Ziraat Odası Başkanı Şinasi Turoğlu, Kocaeli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemil Gülfem ile çok sayıda kişi katıldı.

Yarışmanın sonunda İl Birincisi olan Seyhan Elmacı’ya buzağı hediye edildi.

Programda kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Pekdemir, “Tarım ve sanayiyi at başı götüremedik. Sanayi önde giderken tarım daha geride kaldı. Kocaeli’de bu kentlerden bir tanesi. Tarımın istediğimiz seviyede olduğunu söylemek mümkün değil. Ama Kocaeli Valiliği ve Kaymakamlıklar bununla ilgili güzel çalışmalar yapıyor. Kadınlar sadece yarışmada değil uygulamada da başarılı olacaklardır” dedi .