Enerji-sen Genel Başkanına Yapılan Saldırıya Kınama

Enerji-Sen üyeleri, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal'a yapılan saldırıyı ve Adana'da TEDAŞ önünde maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan işçilere gerçekleştirilen müdahaleyi kınadı.

İsmet İnönü Parkı'nda düzenlenen eylemde, Enerji-Sen üyeleri adına açıklama yapan Tayfun Karakaya, Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal ve enerji işçisi Mahir Özdoğan'ın Elbistan A Termik Santrali'ne santralin müdürü ile görüşmek için gittiğini ancak çıkışta önlerinin Tes-İş Şube yöneticileri tarafından kesildiğini belirterek, ''100 kişilik grup Kartal ve Özdoğan'a saldırdı. Kartal ve Özdoğan'ın kendilerini savunmaya çalıştığı sırada Tes-İş şube yöneticilerinin bulunduğu grup silah çekti. Olay yerinegelen jandarma kavgayı ayırdı. Kartal ve Özdoğan gözaltına alındı. Genel başkanımıza yapılan bu saldırıyı kınıyoruz'' dedi.

Adana'daki TEDAŞ eylemine de değinen Karakaya, eylemlerinin 19. ve 20. günlerinde müdahaleye maruz kaldıklarını, arkadaşlarının gözaltına alındığını ancak suçlunun kendilerinin değil, 3 aydır maaşlarını vermeyen yetkililerin olduğunu söyledi.

Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı .