Özbekistan Yeni Otomobil Modelini Görücüye Çıkardı

Otomotiv sektöründeki yatırımları ile dikkatleri üzerine çeken Özbekistan, yeni model binek otomobilini görücüye çıkardı.

Özbekistan Yeni Otomobil Modelini Görücüye Çıkardı
Amerikan General Motors ortaklı Asake Otomobil Fabrikası’nda üretilen ‘Chevrolet Malibu’ modeli törenle tanıtıldı. Motor gücü 169 ve 263 beygir arasında değişen aracın 2.4 litre hacimli dört silindiri bulunuyor. Yeni model şimdilik iç pazarda satışa çıkarılacak. 4 metre 86 santimetre uzunluğu ve 1 metre 85 santimetre genişliği olan araç Haziran ayında satışa sunulacak. 2012 sonuna kadar yeni modelden 5 bin adet araç üretilmesi hedefleniyor.

Yıllık 250 adet otomobil üretim kapasitesine sahip Özbekistan'da 2010'da toplam 217 bin adet binek otomobil üretimi yapılmıştı. Chevrolet markasıyla Nexia, Matiz, Captiva, Epica ve Tacuma modellerinden araçlar üreten Özbekistan, başta Rusya olmak üzere Türkmenistan, Azerbaycan, Afganistan, Ukrayna, Kazakistan, Belarus ve Moldova gibi ülkelere de otomobil ihracatı yapmakta.Özbekistan’da üretilen binek otomobillerin fiyatı modeline göre 10 ile 50 bin dolar arasında değişiyor.