Muhsin Yazıcıoğlu Vefatının 3. Yılında Üsküdar'da Anıldı

Kahramanmaraş yakınlarında geçirdiği helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Üsküdar Belediyesi tarafından Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen program ile anıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu Vefatının 3. Yılında Üsküdar'da Anıldı
Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, AK Parti İstanbul milletvekilleri Metin Külünk ve İsmet Uçma ile Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın da katıldığı anma gecesinde, aralarında BBP MKYK üyeleri Selim Şimşek, Fatih Güner, Genel İdare Kurulu üyeleri, Alperenler Derneği Başkanı Melih Perçin ile Yazıcıoğlu'nun yakın arkadaşları Ahmet Türk, Osman Tüfekçi gibi isimlerin de yer aldığı çok sayıda davetli hazır bulundu. Muhsin Yazıcıoğlu'nun resimlerinin de sergilendiği anma programında Kur'an-ı Kerimtilavetinin ardından bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Muhsin Yazıcıoğlu'nun siyasi mülahazanın üstünde tutan bir anlayışla ülkemize ve milletimize büyük hizmetleri olan nadir devlet adamlarından biri olduğunu ifade etti.

Kara, "Yazıcıoğlu sadece bir siyasetçi değil, hizmet siyasetinin kurumsallaşmasında büyük emeği ve mücadelesi olan gerçek bir hizmet insanıydı. Merhum Yazıcıoğlu'nun hayatı ve mefkuresinin anlaşılması kadar ülkemiz ve milletimiz namına yaptığı hizmetlerinin kadar,ölümünün perde arkasının araştırılması, anlaşılması ve anlatılması da önemlidir. İnanıyorum ki bu konuda her şey yapılacak; pek çok soru işaretiyle birlikte zihnimizi kurcalayan, kalbimizi acıtan o elim kazanın sebebi aydınlatılacak, her şey açıklığa kavuşacaktır" dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ise, Muhsin Yazıcıoğlu'nun iyi bir eş, iyi bir baba ve çok iyi bir dost olduğunu belirtti.

Eşi, Yazıcıoğlu'nun her zaman davası için var olan bir insan olduğunu, peygamber aşığı olduğunu ve gördüğü her türlü eziyete karşın yapılanlara peygambere yapılanları düşündüğü için ses çıkarmadığını söyledi.

Davası süresince hiçbir arkadaşını yalnız bırakmadığını, vatanı ve milleti için sürekli çalıştığını, davası uğruna her şeyi yaptığını belirten Gülefer Yazıcıoğlu,anma gecesini düzenleyen Üsküdar Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Mustafa Kara'ya teşekkür etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Gülefer Yazıcıoğlu'na bir plaket takdim etti. Plaket töreninin ardından Muhsin Yazıcıoğlu'nun 55 yıllık hayat hikayesini anlatan belgesel gösterimi gerçekleştirildi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun sesinden 28 yıl önce Mamak Cezaevi'nde yazmış olduğu "Üşüyorum" şiirinin okunması ise salonda duygusal anlar yaşattı .