''Oy Birliğine Güveniyorlar'' deyip Rumları çıldırtacak sözler söyledi

AB Bakanı Egemen Bağış, " Rumlar şımarık bir tavır içindeler, çünkü Avrupa Birliği içindeki oy birliğine güveniyorlar"dedi.

''Oy Birliğine Güveniyorlar'' deyip Rumları çıldırtacak sözler söyledi
NTV 'de yayınlanan '45 dakika 'programında Mehmet Barlas 'ın konuğu olan AB Bakanı Egemen Bağış, Türkiye'nin AB konusunda çarpıcı açıklamalar yaparken, Rumları çileden çıkaracak açıklamalar yaptı.
Türkiye'nin 2023 yılında AB üyesi bir ülke olacağını söyleyen Bağış '2023 yılında Türkiyeyi dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri yapacağız ve Avrupa Birliği 'ne üye olacağız, mutlaka olacağız. Biz istiyorsak oluruz” diye konuştu.

AB'yle olan müzakerelerin yavaşlamanın Türkiye'den değil, AB üyelerinde kaynaklandığına işaret eden Bağış 'Müzakere sürüyor önemli sonuç çıkıyor ama fasıl açılmıyor zihinler açılmıyor Avrupa 'da akıl tutulması yaşıyorlar. Türkiye 33 faslın 13 'ünü açmış, geride kalan 20 faslın 17'sinde engel var.”şeklinde konuştu.

ŞIMARIK RUMLAR


Kıbrıs sorununa da değen Bağış, Kıbrıs sorununun istenildiği takdirde çözülebileceğini ifade ederek 'Eğer Kıbrıs'ta bir çözüm olursa iki taraf birleşirse isterlerse 24 saat içinde olur, iki taraf da daha çok teşvik edilmeli ama maalesef Rumlar şımarık bir tavır içindeler, çünkü Avrupa Birliği içindeki oy birliğine güveniyorlar” dedi.

BEYAZ GAZETE


İLGİLİ HABER
Egemen Bağış: Rum Kesimi 'nin Başkanlığı 23 Nisan'a Benzer