Ak Parti Bursa Milletvekili Çavuşoğlu Açıklaması

İngiltere'de arabuluculuk sisteminin işleyişi hakkında incelemelerde bulunan AK Parti Bursa Milletvekili ve Arabuluculuk Kanunu Tasarısı Alt Komisyonu Üyesi Hakan Çavuşoğlu, ''Arabuluculuk sistemi, Türkiye'de yasam zemine kavuşmalı'' dedi.

Çavuşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü Yılmaz Tunç'un başkanlığındaki Arabuluculuk Kanunu Tasarısı Alt Komisyonu üyelerinin İngiltere'ye giderek, arabuluculuk sisteminin işleyişi hakkında incelemelerde bulunduğunu belirtti.

Burada İngiltere Adalet Bakanlığı bürokratlarıyla bir araya gelindiğini dile getiren Çavuşoğlu, arabuluculuk sisteminin uyuşmazlıkların alternatif çözüm yöntemi olarak dünyada yaygın bir şekilde kullanıldığını ve Avrupa Birliği ülkelerinin tamamında arabuluculuğun hayata geçirildiğini bildirdi.

Çavuşoğlu, İngiltere'deki 20 yıllık uygulamanın işleyişini daha da yakından inceleme fırsatı vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Toplumda uzlaşma kültürünün yerleşmesi, yargı yükünün azaltılması ve uyuşmazlıkların, tarafların menfaatine uygun bir şekilde çözülebilmesi açısından bu sistem önemli. Arabuluculuk sistemi Türkiye'de yasal zemine kavuşmalı.' '