Lübnan’da Yunus Emre Kültür Merkezi Açıldı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Lübnan’da Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışını yaptı.

Lübnan’da Yunus Emre Kültür Merkezi Açıldı
Başkent Beyrut’ta açılan kültür merkezi, çok sayıda kişinin katılımıyla resmen eğitime başladı.

Açılışa Lübnan Milli Eğitim Bakanı Hasan Diab, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Hariri ve çok sayıda protokol temsilcisi de katıldı.

Açılışta konuşma yapan Yunus Emre Kültür Merkezi Başkanı Ali Fuat Bilkan "Yunus Emre Kültür Merkezi’nin amacı Yunus Emre’nin kültürünü ve düşüncesini dünyaya yansıtmaktır." dedi.

Ardından konuşma yapan Lübnan Milli Eğitim Bakanı Hasan Diab da "İki ülke arasında gelişen stratejik ilişkiler, iki ülke arasında vizelerin kalkmasıyla meyvesini verdi." dedi.

Bakan Ömer Dinçer ise konuşmasında Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini dile getirdi. Bakan Dinçer "Ülkeler arası ilişkiler sadece siyasi ilişkilerle olmuyor. Eğer bu ilişkiler kültür, sanat, eğitim ilişkileriyle zenginleştirilmiyorsa bu ilişkiler kalıcı olması mümkün değil." dedi.

Lübnan'la iki kardeş ülke olduklarını söyleyen Bakan Dinçer, "Burada Türkçe öğrenen ve Türkiye’ye bursla giden öğrenciler iki ülke arasında köprü olacaklar" diye konuştu.

Konuşmasında Yunus Emre’den de bahseden Bakan Dinçer "Yunus Emre çok büyük bir alim değildi, siyasi bir adam da değildi ve zengin bir kişi de değildi. Sadece bir dervişti. O Mevlana Celaleddin Rumi'nin felsefi şiirleri gibi kendi şiirlerini aynı tarz ve biçimle sade bir dille anlatan bir şair ve dervişti. Mevlana'nın söylediği felsefi şiirleri basit ve sade bir dille söylüyordu" ifadelerini kullandı.Bakan Dinçer sözlerini Yunus Emre’nin sözü olan "Gelin tanış olalım, İşi kolay kılalım, Sevelim sevişelim, Bu dünya kimseye kalmaz" sözleriyle bitirdi.Ardından sınıfları gezen Bakan Ömer Dinçer Türkçe öğrenen öğrencilerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi .