İçinde 4 Bin Parça Eserin Sergileneceği Çadır 2 Nisan'a Kadar Gezilebilecek

Fatih'te içinde 4 bin parça eserin sergileneceği ''Çanakkale Çadırı'' açıldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla, Eminönü'nde bu yıl 4'üncüsü oluşturulan çadırda, Çanakkale ruhunun anlatılacağı bildirildi.

Çadırda, Çanakkale savaşlarında hayatını kaybeden Mehmetçiklerin anılarının yanı sıra malzeme ve görselleri, Türk, İngiliz, Anzak ve Fransız askerinin savaşta kullandığı askeri teçhizat, Osmanlı piyade tüfekleri, Türk mavzerleri, subayların kullandığı toplu tabancalar, şarapnel parçaları, el bombaları, asker çizmeleri, çarıklar, mataralar, kılıç, kasatura ve mermiler bulunduğu belirtildi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in, ''Çanakkale Çadırı''nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale Zaferi'nde yer alan, cephede savaşan askerlerden, cepheye mermi taşıyan analara kadar herkesi rahmetle ve minnetle andıklarını söylediği ifade edildi.

Açıklamada, Çadırı Fatih'e getirmelerinin en önemli nedeninin tarih bilincini gençlere ve çocuklara aktarmak olduğunu kaydettiği anlatılan Demir'in, ''Bizim tarihimiz gerçek kahramanlarla dolu. Çocuklarımızın Yahya çavuşları, Seyit onbaşıları tanıması bilmesi gerekiyor. Biz her yıl on bin vatandaşımızı Çanakkale'ye götürüyoruz ama gidemeyenler de bu çadırı gezerek aynı ruhu anlayabilirler'' ifadelerine yer verildi.

Tarih meraklılarının 2 Nisan'a kadar ziyaret edebileceği çadırda, 4 bin parça bulunduğu kaydedildi .