Sulakyurt'ta AB Hibe Fonları Semineri

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde Kırıkkale Valiliği proje ofisi görevlilerince ''Avrupa Birliği ve Avrupa Birliğinde hibe fonları'' konulu seminer düzenlendi.

Sulakyurt Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ahmet Tamkoç, ilçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan daire amirleri ile lise öğrencileri katıldı.

Valilik Proje Ofisi'nden görevli proje uzmanı Dursun Açıkgül ve Leyla Erkuş vermiş oldukları seminerde, ilk önce Avrupa Birliği'nin tarihi, oluşumu ve gelişimi hakkında genel konulara değinilerek, AB'nin vizyonu ve hedeflerinin Türkiye'nin de vizyon ve hedefi olup nihai hedefin bütünleşmek olduğu belirtildi.

Proje uzmanları, Birlik Programları hakkında da bilgiler vererek, Hayat boyu Öğrenme Programı, Kültür Programı, Progress Programı, Çerçeve Programı, Rekabetçilik ve Yenilikçilik Programı ve Gençlik Programları üzerinde durdu.

Çok büyük projeler düşünerek imkansızlık ya da yapılamaz düşüncesiyle gerçekleştirilemeyen projeler yerine ilçe çapında çok basit ama yapılabilirliği olan kişisel ya da grup halinde özellikle de öğrencilerin kendi branş ve mesleklerine uygun projeler hazırlayıp çeşitli hibe yardımlarının alınabileceği ifade edildi.

Proje uzmanları, hazırlanacak projelerle ilgili olarak hangi kurumlardan destek alınabileceği, nerelere başvurulacağı konularında da geniş bilgiler aktardılar.

Seminer, öğrencilerin proje uzmanlarına yönelttikleri soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.
Kaynak: AA