Mehmet Niyazi, Canik'te Çanakkale Savaşı'nı Anlattı

Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Çanakkale Mahşeri" adlı konferansta Tarihçi-Yazar Mehmet Niyazi Canikli vatandaşlarla buluştu.

Mehmet Niyazi, Canik'te Çanakkale Savaşı'nı Anlattı
Çanakkale Savaşı sırasında yaşananları anlatan Niyazi, dinleyicileri duygulandırdı Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 97. Yıldönümü nedeniyle Canik Kültür Merkezi'nde 'Çanakkale Mahşeri' adlı konferans düzenlendi. Tarihçi-Yazar Mehmet Niyazi'nin konuk olduğu konferansa Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu ve vatandaşlar katıldı."TARİHİNİ UNUTAN TOPLUMLARIN GELECEĞİ SAĞLAM OLMAZ"Konferans öncesi konuşan Başkan Osman Genç, Canik Belediyesi olarak tarihe büyük önem verdiklerinin altını çizerek, tarihini unutan toplumların geleceğinin sağlam olamayacağını söyledi.

Çanakkale Savaşı'nın Türk tarihinde önemli bir yerinin olduğunu ifade eden Genç, düzenledikleri konferansla, yazılan bu destanı en iyi bilenlerden biri olan Mehmet Niyazi'nin ağzından Samsunlulara anlatmak istediklerini söyledi.