Kadirli'de Girişimcilik Kursiyerlerine Sertifika

Kadirli ilçesinde, ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitim''ni tamamlayan 25 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Adana Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Direktörü Tolga Yanar, Ticaret Borsası Toplantı Salonunda düzenlenen törende, Osmaniye KOSGEB Hizmet Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen eğitime 25 kişinin katıldığını söyledi.

Yanar, eğitimde başarılı olan girişimci adaylarına KOSGEB tarafından hibe ve kredi şeklinde destek verilmesinin ön görüldüğünün belirterek, şunları kaydetti:

''Sertifika alan kursiyerlerimiz yeni iş fikirleri ile bölgemiz ve ülkemiz ekonomisini hareketlendirerek katkıda bulunacaktır. Böylelikle iş imkanı bulmayan vatandaşlarımız kendi işlerini kurarak ülke ekonomisinin çarkına dahil olacaklar. İşletmelerinde başka işsizleri istihdam ederek işsizlik sorununun çözümüne de daha hızlı çözüm sağlayacaklardır.

Bu tür ekonomik büyümenin önemli bileşeni olan girişimciliğe, Ticaret Borsası, KOSGEB, İŞKUR ve ABİGEM tarafından her zaman destek verileceğini belirterek, kursiyerleri kutluyor, yeni iş hayatında başarılar diliyoruz.''

Yapılan konuşmanın ardından eğitimde başarılı olan 25 kursiyere sertifikaları dağıtıldı .