Çerkezköy Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar'ın başkanlığında yapıldı.

Çerkezköy Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı
Çerkezköy Polisevi'nde bugün başlayan toplantıya Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Sedat Kayrak, Trafik Tescil Büro Amiri Necmi Arpacı, Çerkezköy Sağlık Grup Başkanı Dr. Olcay Palak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Esnaf ev Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Şükrü Dumanlar, Çerkezköy ve Kapaklı'daki mahalle muhtarları, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği memurları,Çerkezköy ve Kapaklı belediye zabıta çalışanları katıldı. Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan ile Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Afganistan'da yaşanan helikopter kazası sonucu şehit düşen Binbaşı Serkan Doğan'ın cenazesinde bulunduklarından toplantıya katılamadı.

Toplantıya başkanlık yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Yırtar, toplantının amacından bahsederek, yapılan çalışmaları katılımcılarla paylaştı. Kaybolan zihinsel engelli çocukların emniyet birimleri tarafından bulunduktan sonra ailelerine ulaşılması konusunda güçlük çekildiğini ifade eden Yırtar, 'Bu zorlukların yaşanmaması için Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği olarak zihinsel engelli çocuklarımızın kayıp durumunda bir an önce bulup ailelerine ulaşılması için gönüllülük esasına göre parmak iziçalışmasına başlanıldı. Bu konuda vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi için yardımlarınızı bekliyoruz ' diye konuştu.

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak ilçedeki okullarda, çocukların güvenli bir şekilde eğitimlerini sürdürebilmeleri için çalıştıklarını ifade eden Yırtar, 'Okul giriş ve çıkışlarını ekiplerimiz vasıtasıyla takip ediyoruz. Ayrıca her okulda, okul yönetimlerinin güvenlikle ilgili problemlerini, en kısa zamanda çözmek amaçlı teşkilatımız mensuplarından irtibat görevlileri belirledik. Güvenlik ile ilgili olası problemlerde okul yönetimleri bizimle anında irtibat kurabilirler ' ifadelerini kullandı.

Aralık ayında muhtarlar ile yaptıkları toplantıda, hırsızlık olaylarına karşı alınacak basit tedbirler konusunda bilgilendirmede bulunduklarını söyleyen Kadir Yırtar, 'İkametlerde yaşanan hırsızlıklara karşı özellikle giriş kat ve 1. katta oturan vatandaşlardan sıcak havalarda pencerelerini açık bırakmamalarını istiyoruz. Ayrıca ikametlerinden kısa süreli ayrılışlarında da kapılarını kilitlemelerini öneriyoruz. Bunun yanında ikamette meydana gelen hırsızlık olayları sonrası vatandaşlardan evdeki eşyalaradokunmamasını rica ediyorum. Çünkü yaşanan hırsızlık olayları sonrası yapılan parmak izi incelemelerinde sorun yaşanması, hırsızın bulunmasını zorlaştırıyor ' dedi.

İşyerlerinde meydana gelen hırsızlıklar için ise vatandaşların kamera ve alarm sistemleri kullanmalarının faydalı olacağına vurgu yapan Yırtar, 'Özellikle işyerlerine kalabalık bir şekilde gelen müşteri gruplarını iyi takip etsinler ' diye konuştu.

Son günlerde sıklıkla meydana gelen telefon dolandırıcılığına da dikkat çeken Kadir Yırtar, vatandaşlardan, kendilerini arayarak polis ya da savcı olduğunu söyleyen, ardından da para isteyen şahıslara itimat etmemelerini istedi. Polis ya da savcıların vatandaştan kesinlikle para istemeye hakkı olmadığını söyleyen Yırtar, şöyle devam etti: 'Vatandaşın herhangi bir konu ile ilgili evrakı eksik ise ya da bilgisine başvurulacak ise polis ekipleri, kendisini polis merkezine davet eder. Hiçbir şekilde para istemezler. Lütfen bu şekilde telefon açan şahıslara itibar etmeyin. '

'HİÇBİR EĞİTİMCİ KAPI KAPI DOLAŞIP EĞİTİM SETİ SATMAZ '

Çerkezköy Emniyet Müdürü Kadir Yırtar'ın konuşmasının ardından söz alan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, katılımcılardan, kapı kapı gezen satıcılara karşı vatandaşları uyarmalarını istedi. Her anne babanın çocuklarının başarılı olmaları için fedakarlık yaptığı dile getiren Zenginal, 'Eğitimci sıfatı ile ikametlere gidip ailelere eğitim seti satan şahıslar var. Hiçbir eğitimci kapı kapı dolaşıp eğitim seti satmaz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da bu tür uygulamaları yok ' ifadelerinikullandı.

Öğrencilerin sigara alışkanlığına da değinen Ahmet Hamdi Zenginal şöyle devam etti: 'Öğrencilerde sigara kullanma alışkanlığı giderek yaygın hale geliyor. Bu konuda öğrencilerimizi uyarsak da fayda etmiyor. Ailelerine bu konuyu açtığımızda ise bazı ailelerden 'çocuk benim çocuğum, parasını da ben veriyorum, sizi ilgilendirmez' şeklinde tepkiler alıyoruz. Eğitimciler olarak öğrenci ve velilerin arasında kalıyoruz. Ailelerden bu konu hakkında daha duyarlı olmalarını istiyoruz. ' İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal'ın konuşmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Şükrü Dumanlar, trafikte gürültü kirliliği yapan ve tehlikeli araç kullanan şahıslar için ne gibi önlemler alındığını sordu. Trafik ekiplerinin bu konuda oldukça duyarlı olduğunu dile getiren Yırtar, trafikte bu tarz davranışta bulunan şahıslara gerekli ceza işlemlerinin yapıldığını belirtti.

Toplantının kalan kısmında mahalle muhtarlarından gelen sorulara cevap verilmesinin ardından toplantı sona erdi.
Kaynak: İHA