Çanakkale Şehitleri Tavşanlı'da Da Anıldı

Tavşanlı Belediyesi tarafından organize edilen ‘Önce Vatan Dediler’ konferansı önceki gün Kültür Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Çanakkale Şehitleri Tavşanlı'da Da Anıldı
Konferans öncesinde Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler yaptığı konuşmada Çanakkale’nin bir gün değil her gün anlatılsa, her günde ibret dolu bir hikaye çıkacağını belirtti. Başkan Güler, konuşmasında, “Milli tarihimiz ve dünya savaş tarihinde eşi görülmemiş bir savunmanın ve direnişin örneğidir. Halk olarak böyle günlerimize daha çok sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Başkan Güler’in konuşmasının ardından şehitlerin ruhlarına hitaben Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Ardından sözü konferansın konuşmacısı Tarihçi araştırmacı yazar Zafer İhtiyar aldı. İhtiyar, Çanakkale’de Savaşı’nın detaylarını, ismi duyulmamış kahramanları ve yaşanan mucizeleri anlattı. Gecenin sonunda Başkan Güler Zafer İhtiyar’a hediye takdim etti. 18 Mart sabahı yapılan resmi törenlerin ardından ise her yıl olduğu gibi bu yıl da Tavşanlı Belediyesi tarafından şehit ve gazi ailelerine Levent Restoran’da öğle yemeği verildi. Birlik ve beraberlik mesajı veren Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Büyük bir ailenin mensupları olarak birlik ve beraberlik içinde dost ve düşmana karşı yan yana olmaya devam edeceğiz” dedi .