2012 Yılı Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kırıkkale'de 2011-2012 yılı Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Toplam Kalite Ödülleri töreninde, yılın kaliteli lisesi Kız Teknik ve Meslek Lisesi seçildi. Yılın kaliteli ekibi kategorisinde ise, Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ödüle layık görüldü.

Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan ödül töreninin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, derece elde eden okulların yöneticilerini tebrik etti.

Okur, ''TKY uygulamaları bir plan dahilinde sürdürülürken çalışmalar Bakanlık düzeyinde 2005 yılından itibaren ödüllendirilmeye başladı. 2008 yılında Türkiye genelinde yapılan değerlendirme sonucu ilimiz Hüseyin Kahya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ile Namık Kemal İlköğretim Okulu ilk 16'ya girerek saha ziyaretine kalmış ve 2011 yılında İl Özel İdaresi Bilim Sanat Merkezi saha ziyaretine kalarak Bakanlık düzeyinde teşvik ödülü aldı'' dedi.

Toplam Kalite Yönetimi'nin, insan unsurunu en değerli kaynak olarak ön plana çıkaran, yönetim dahil her türlü faaliyette katılımcılığı, ekip çalışmasını, zamanla birlikte diğer bütün kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını ve işin ilk seferde doğru yapılmasını esas alan, eğitimi sürekli gelişmenin temeli gören bir yönetim şekli olduğunu bildiren Okur, ''Toplam Kalite Yönetimi sistematik düşünen, doğru eleman seçebilen ve ekip oluşturabilen ve her şeyden önce yaptığı işte heyecan duyan ekipler oluşturmayı hedeflemektedir'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından ''Kalite yarışmasında'' yılın kaliteli lisesi kategorisinde, Kız Teknik ve Meslek Lisesi, yılın kaliteli ekibi kategorisinde ise Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ödüllerini, Vali YardımcısıYusuf Ziya Karacaev, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, Milli Eğitim Müdürü Okur ve milli eğitim müdür yardımcıları verdi.
Kaynak: AA