Vali Tuna, Kabatepe Simülasyon Merkezi’ni İnceledi

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, 18 Mart’ta açılışı yapılacak olan, Çanakkale Savaşları’nı anlatacak olan Kabatepe Simülasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu.



Dünyada benzeri bulunmayan simülasyon merkezi, Gelibolu Yarımadası Milli Parklar içinde yapıldı. Çanakkale Zaferi 'ni en iyi şekilde anlatması için hazırlanan merkezin açılışından önce Vali Tuna ve beraberindekiler incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında simülasyon merkeziyle ilgili bilgiyi Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdür Vekili İsrafil Erdoğan verdi.

Kabatepe Simülasyon Merkezi 'nde, 1915 Çanakkale Savaşı'nın, ziyaretçilere çeşitli simülasyon ve sunum teknikleri ile anlatılması, sergilenmesi ve sunumu ile ziyaretçilerin günümüz ve geçmiş zaman arasında bir yolculuğa çıkarılması hedefleniyor. Merkez, 8 bin 616 metrekare kullanım alanına sahip. 3 tam ve 1 asma kattan meydana gelen merkez, 2 katı toprak altında, zemin ve asma katları toprak üzerinde bulunuyor. İçinde 11 adet simülasyon odası, 1 adet konferans salonu, sabit koleksiyon müzesi, kafeterya, idari birimler ve teknik hacimler yeralıyor. 11 simülasyon odası; Çanakkale Platformu, Nusrat Mayın Gemisi, Ocean Zırhlısı, Seyit Onbaşı, Siper ve Cephe Savaşları, Simülasyon Balon, Çanakkale Geçilmez, Hologram Odası, Anı Platformu ve Modern Türkiye mekanlarından oluşuyor.

Bütün odalarda gösterim süresi 4,5 dakika olarak ayarlanırken, simülasyon odaları elli kişilik guruplara hizmet edebilecek şekilde tasarlandı. Odalara girmeden önce yabancı misafirlerin dil tercihini kendilerinin yapabilecekleri kulaklıklar verilecek. Ayrıca, 3 ve 4 'üncü odalarda kullanılmak üzere her ziyaretçiye üç boyutlu gözlük verilecek.